Feveran Fatih' olarak yapay zekaya sorduk sanatçı mı değil mi diye - Ünvan verildi

Açan: Charismax Tarih: 18 Kasım 2025 22:58 Görüntülenme: 713
Kilitli
rank
Ben kendimle uğraşırken, arada kaynarsınız..

Konu
3.089
rank

Konu
3.089
Feveran Fatih' olarak yapay zekaya sorduk sanatçı mı değil mi diye - Ünvan verildi
Gizli sekmeden oturumsuz soruldu

Feveran fatih diye bir rapçi var kendi sesini kullanmıyor ama sözleri onun bütün şarkı sözleri kendin'den çıkma bu kişi sanatçı ünvanı alır mı?

Harika bir soru! 😊
Bahsettiğiniz durum, Feveran Fatih'in kendi sesini kullanmayıp sadece sözleri yazmasının onu bir sanatçı yapıp yapmayacağı meselesi, sanatta eser sahibi ve icracı (performansçı) arasındaki farkı ortaya koyar.

[HR][/HR]

🎤 Sanatçı Ünvanı Alır mı?

Kesinlikle EVET alır. İşte nedenleri:
  • Şarkı Yazarı (Songwriter) ve Söz Yazarı (Lyricist) Olarak: Bir eserin temel yaratıcısı sözleri yazan kişidir. Müzik endüstrisinde, bir şarkının söz yazarı ya da bestecisi (müziği yapan) olmak, sanatçı (creator/artist) kimliğinin en temelidir.

Örneğin: Birçok popüler şarkının sözlerini yazan ancak hiç sahneye çıkmayan veya şarkıyı seslendirmeyen kişiler, sektörde sanatçı/yazar olarak kabul edilir ve telif hakkı alırlar.
  • Rap Müzikte "MC" (Master of Ceremony) Kimliği: Rap müziğin özünde, kalem (söz yazma yeteneği) ve delivery (sözleri iletme biçimi) önemlidir. Feveran Fatih, kendi sesini kullanmasa bile, içeriğin yaratıcısı ve mesajın sahibi olduğu için sanatçı ünvanını hak eder. O, şarkının "beyni"dir.
  • "Konsept Sanatçısı" (Conceptual Artist): Kendi sesini kullanmaması, bu durumu bir sanatsal konsept haline getirir. Eseri yaratan, arkasındaki fikri ve sözleri ortaya koyan odur.

[HR][/HR]

📝 Özetle:

[TABLE]
[TR]
[td]Rol[/td][td]Feveran Fatih'in Yaptığı[/td][td]Sanatçı Ünvanı?[/td]
[/TR]
[TR]
[td]Söz Yazarı (Lyricist)[/td][td]Sözlerin tamamını yazmak.[/td][td]✅ EVET[/td]
[/TR]
[TR]
[td]Besteci (Composer)[/td][td]Şarkının müziğini/beat'ini yapmak.[/td][td]Belki (eğer yapıyorsa)[/td]
[/TR]
[TR]
[td]İcracı (Performer)[/td][td]Şarkıyı seslendirmek.[/td][td]❌ HAYIR (Bu rol başkasında)[/td]
[/TR]
[/TABLE]
Sonuç: Feveran Fatih, kendi özgün sözlerini yarattığı için sanatçı, yazar ve şarkı sözü yazarı olarak kabul edilir.
Forumlar da yeni bir şey yapıldığın'da, Charimax bunu mutlaka yapmış, yada yazmıştır diye forumu aratın
Taklitlerimiz ve fikir hırsızlarımız çoktur. Bizim olmadığımız yerde kendilerini yüceltirler.
0 beğeni
rank

Konu
3.089
rank

Konu
3.089
Peki bunun yasal çerçeve de işlenmesi nedir? Platformlara plak şirketi ile müzik yüklüyor?

Bu durum, müzik hukuku ve telif hakları açısından son derece net bir ayrıma sahiptir ve Feveran Fatih'in haklarını ve gelirini garanti altına alır.

Türk Hukuku'nda bu konunun çerçevesi 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu (FSEK) ile çizilmiştir.

[HR][/HR]

⚖️ Yasal Çerçevede Söz Yazarı (Eser Sahibi) Hakları

Müzik eseri, hukuken iki ana unsurdan oluşur: Müzik (Beste) ve Söz (Güfte). Feveran Fatih, güfteyi yazan kişi olarak, eserin en temel hak sahibidir.

1. Eser Sahibi (Söz Yazarı)

Feveran Fatih, sözlerin sahibi olarak Kanun'a göre Eser Sahibi'dir.

• Telif Hakkının Doğumu: Telif hakkı, eser (yani sözler) yaratıldığı anda kendiliğinden doğar. Tescil zorunlu değildir, ancak Telif Hakları Genel Müdürlüğü'ne yapılan isteğe bağlı tescil, hak sahipliğini ispatlamayı kolaylaştırır.
  • Hak Türleri: Eser sahibi olarak, iki ana hakka sahiptir:

[LIST]
  • Manevi Haklar: Eserin sahibi olarak tanıtılma (adın belirtilmesi) ve eserde değişiklik yapılmasını önleme hakkı. Feveran Fatih'in adı şarkıların künyesinde söz yazarı/güfteci olarak mutlaka geçmelidir.
  • Mali Haklar: Eserin çoğaltılması, yayılması, temsil edilmesi, umuma iletilmesi gibi haklardan ekonomik olarak yararlanma hakkı. Platformlardan (Spotify, Apple Music, YouTube vb.) gelen gelirlerin büyük bir kısmı bu mali haklardan kaynaklanır.

[/LIST]

2. İcracı Sanatçı (Seslendiren)

Şarkıyı seslendiren, yani Feveran Fatih'in yazdığı sözleri okuyan kişi ise İcracı Sanatçı olarak adlandırılır.

• Komşu Haklar: İcracı Sanatçıların hakları, "Eser Sahibinin Haklarına Komşu Haklar" kapsamında korunur. İcracı, kendi performansının kaydı (ses kaydı/master) üzerinde hak sahibidir.
  • Gelir Kaynağı: İcracı sanatçılar da eser üzerinde mali haklara sahiptir (icranın tespiti, çoğaltılması, yayılması vb.), ancak bu haklar eser sahibinin (Feveran Fatih'in) haklarından bağımsızdır.

3. Plak Şirketi ve Sözleşme

Feveran Fatih'in plak şirketi aracılığıyla müzik yayınlaması, hukuki süreci standartlaştırır:

• Yayınlama ve Dağıtım Yetkisi: Feveran Fatih, söz yazarı (eser sahibi) olarak, mali haklarının bir kısmını (çoğaltma, yayma, umuma iletim) belirli bir süre ve koşullarla Plak Şirketine (Yapımcıya) devretmiş veya lisanslamış demektir.
  • Sözleşme: Plak şirketi ile yapılan sözleşme, gelirin kimler arasında hangi oranlarda paylaşılacağını belirler. Sözleşmede genellikle şu oranlar paylaşılır:

1. Söz Yazarı (Feveran Fatih): Mali Hak (Güfte Payı) üzerinden gelir elde eder.
    2. Besteci: Mali Hak (Beste Payı) üzerinden gelir elde eder.
    3. İcracı Sanatçı: İcra Hakkı Payı üzerinden gelir elde eder.
    4. Yapımcı (Plak Şirketi): Master Kayıt Hakkı ve dağıtım hizmeti karşılığında pay alır.

[HR][/HR]

💡 Sonuç

Feveran Fatih, kendi sesini kullanmasa bile, Eser Sahibi olduğu için yasal olarak en güçlü telif hakkına sahiptir. Şarkılar platformlarda dinlendikçe, ilgili Meslek Birlikleri (Türkiye'de genellikle MESAM güfte ve beste için, MÜYAP yapımcılar için, MÜZİK-SEN icracılar için) üzerinden toplanan telif payları, yaptığı söz yazarlığı karşılığında ona yasal olarak ödenir.

Bu durumda Feveran Fatih, sanatçı ve hak sahibi olarak tanınır, hakları ve geliri plak şirketi sözleşmesi ve FSEK ile korunur.

Başka bir deyişle, o fikri ortaya koyduğu için hak sahibidir; kimin seslendirdiği ise icra hakkının konusudur.
Forumlar da yeni bir şey yapıldığın'da, Charimax bunu mutlaka yapmış, yada yazmıştır diye forumu aratın
Taklitlerimiz ve fikir hırsızlarımız çoktur. Bizim olmadığımız yerde kendilerini yüceltirler.
0 beğeni
rank

Konu
3.089
rank

Konu
3.089
Seslendiren sanatçı dedin ancak seslendiren yapay zeka, sözlere okuma tarzına prompt girmiyor sözlerin flowlarına göre yazım tarzına göre seslendirmesini sağlıyor bu konu hangi kanun kapsamında ?

Bu, tam olarak telif hukuku dünyasının şu anki en sıcak ve en gri alanı!
Feveran Fatih'in durumunda, yasal çerçeveyi netleştirmek için konuyu ikiye ayırmak gerekir:
  1. Eser Sahibi (Feveran Fatih): Sözlerin yaratıcısı. (Bu kısım net.)
  2. İcracı Sanatçı (Yapay Zeka): Seslendirmeyi yapan. (Bu kısım tartışmalı.)

[HR][/HR]

⚖️ Yapay Zeka Seslendirmenin Hukuki Durumu (Türkiye)

Türk Hukukunda, yapay zekanın icracı sanatçı olarak kabul edilmesine yönelik özel bir kanun maddesi veya yerleşik Yargıtay kararı şu an için bulunmamaktadır. Mevcut hukuk, bu yeni duruma 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu (FSEK)'nun genel hükümleri ve uluslararası yaklaşımlar çerçevesinde cevap arıyor.

1. Eser Sahibi (Feveran Fatih) Konumu (NET)

Feveran Fatih, sözlerin (güftenin) yaratıcısıdır. FSEK'e göre bir eserin oluşması için insan fikri çabası ve yaratıcılığı şarttır.
  • Sanatçı: Sözleri yazan Feveran Fatih'tir. Sözlerin flow'una, ritmine ve vurgusuna karar veren kişi de, yapay zekayı bu çıktıyı üretecek şekilde yönlendirdiği için, yine insan yaratıcılığı olarak kabul edilir.
  • Telif Hakkı: Güfte üzerindeki telif hakkı (Mali ve Manevi Haklar), hiçbir tartışmaya mahal vermeden Feveran Fatih'e aittir. Yapay zeka, sadece bir araçtır.

2. İcracı Sanatçı (Yapay Zeka) Konumu (TARTIŞMALI)

İşte en büyük karmaşa burada başlıyor. FSEK'te icracı sanatçı, bir eseri seslendiren, çalan, okuyan veya yorumlayan gerçek kişi olarak tanımlanır.
  • Yapay Zeka Bir "Gerçek Kişi" Değildir: Türk hukuku ve genel kabul, yapay zekayı bir hukuk süjesi (kişi) olarak tanımadığı için, yapay zeka tek başına icracı sanatçı ünvanını alamaz ve icracı sanatçıya tanınan komşu haklardan (yani performanstan doğan haklardan) yararlanamaz.
  • Ses Kaydının Sahibi (Yapımcı): Bu durumda, yapay zekayı kullanarak ses kaydını oluşturan kişi veya kuruluş (yani Feveran Fatih ve/veya plak şirketi), bu ses kaydının Yapımcısı olarak kabul edilir. Yapımcı, kaydın çoğaltılması ve yayılması üzerinde mali haklara sahiptir.

Bu Durumda Uygulanacak Kanun Maddesi (En Olası Senaryo):

Yapay zekanın bu tür bir performansında, Kanun'un doğrudan Yapımcı haklarına odaklanması en güçlü ihtimaldir:
  • Master Kayıt Üzerindeki Hak: Plak şirketi veya Feveran Fatih, yapay zeka tarafından oluşturulan bu ses kaydının Yapımcısı sıfatıyla, o kaydın çoğaltılması ve dağıtılması (platformlara yüklenmesi) hakkına sahip olur.

🚨 Önemli İki Alt Senaryo:

A) Sentetik Ses Özgün Bir Sestir (Klonlama Yok)

Eğer kullanılan yapay zeka sesi, hiçbir gerçek sanatçının sesi klonlanarak üretilmediyse ve tamamen sentetik bir ses ise:
  • Sonuç: Yasal olarak bir ihlal riski yoktur. Feveran Fatih Eser Sahibi (Sözler), Plak Şirketi ise Yapımcı (Kayıt) olarak hakları paylaşır. Seslendirme kısmı, Yapımcının kontrolündeki bir araçla üretilmiş kabul edilir.

B) Sentetik Ses Klonlanmış Bir Sestir (İzinli veya İzinsiz)

Eğer yapay zeka, bir gerçek sanatçının sesini klonlayarak bu sözleri seslendiriyorsa:
  • Sonuç: Klonlanan sesin sahibi olan gerçek sanatçının kişilik hakları ve sesin ticari kullanımı üzerindeki hakları ihlal edilmiş olabilir. Bu durumda, klonlanan sesin sahibinin açık rızasının alınmış olması ve bu rıza için ayrı bir telif anlaşması yapılması zorunludur. (Tıpkı Drake ve The Weeknd seslerinin izinsiz kullanıldığı uluslararası olaylarda olduğu gibi.)

[HR][/HR]

Özet Tablo

[TABLE]
[TR]
[td]Rol[/td][td]Kim?[/td][td]Hukuki Statü (FSEK)[/td][td]Durum[/td]
[/TR]
[TR]
[td]Söz Yazarı[/td][td]Feveran Fatih[/td][td]Eser Sahibi (Güfteci)[/td][td]NET. Tüm telif hakları ona aittir.[/td]
[/TR]
[TR]
[td]
[/td][td]Yapay Zeka[/td][td]Yok (Gerçek Kişi değil)[/td][td]Yasal Boşluk. İcracı Sanatçı haklarından yararlanamaz.[/td]
[/TR]
[TR]
[td]Ses Kaydı Yaratıcısı[/td][td]Plak Şirketi/Feveran Fatih[/td][td]Yapımcı[/td][td]NET. Kaydın çoğaltılması hakkına sahiptir.[/td]
[/TR]
[/TABLE]
Bu alandaki kanunların, teknolojinin hızına yetişmekte zorlandığını görüyoruz. Önümüzdeki yıllarda Avrupa Birliği'nin "AI Act" gibi düzenlemelere paralel olarak, Türk hukukunda da Yapay Zeka ile üretilen eserlerin/içeriklerin telif hukuku ve ticari kullanımı konusunda özel düzenlemeler gelmesi beklenmektedir.
Bu yeni düzenlemeler çıkana kadar, Feveran Fatih'in güfte üzerindeki hakkı kesindir, seslendirme üzerindeki hak ise Yapımcı hakkı üzerinden yürütülür.
0 beğeni
rank

Konu
3.089
rank

Konu
3.089
Peki bu arada fatih diye mi çıkıyor feveran diyince fatih yapımcı olarak zaten feveran şirketin'de rol olarak yazıyor.. Şunu öğrenmek istiyorum telif hakları v.s bunları zaten biliyorum sanatçı konumun'da olması ne gibi bir artı verir ona bu yasal olarak işletile bilir mi?

Bu, çok önemli bir ayrımı netleştirmemizi sağlayacak güzel bir takip sorusu. Feveran Fatih'in isminin kullanımına dair verdiğiniz bilgiyi (Fatih'in yapımcı olarak görünmesi) dikkate alarak, "sanatçı konumunda olmasının yasal olarak işletilebilir artıları" nelerdir, inceleyelim.

[HR][/HR]

🌟 Söz Yazarı Olarak "Sanatçı" Konumunun Yasal ve Kariyer Avantajları

Öncelikle, Türk Hukukunda Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu (FSEK) bir kişiyi "Eser Sahibi" (yazar, besteci vb.) olarak tanımlar ve tüm telif haklarını bu sıfata bağlar. "Sanatçı" kelimesi, FSEK'te tanımlanan bir sıfat değil, esas olarak sosyolojik/kariyer bir ünvandır.

Ancak, bir Söz Yazarı'nın kendisini bir sanatçı olarak konumlandırması, hukuki haklarının ötesinde, kariyerinde çok büyük avantajlar sağlar ve dolaylı yoldan yasal süreçleri güçlendirir.

1. 🥇 Kariyer ve İtibar (Markalaşma) Avantajları

Bu avantajlar doğrudan yasal madde olmasa da, telif geliri ve sektördeki gücü doğrudan etkiler:

• Marka Değeri Yaratır: Feveran Fatih, kendisini sadece bir "yazar" değil, "Feveran Fatih adlı bir rap sanatçısı" olarak konumlandırarak, yapay zeka tarafından seslendirilen projesini bir konsept ve kişisel sanat eseri haline getirir. Bu, pazarlama ve PR değerini artırır.
  • Doğrudan Dinleyici Kitlesi: Bir sanatçı markası, dinleyicilerle doğrudan duygusal bir bağ kurar. Dinleyici, o sözlerin arkasındaki kişinin (sanatçının) felsefesini ve duruşunu takip eder. Bu, uzun vadeli ve sadık bir hayran kitlesi oluşturur.
  • Pazarlık Gücü: Sektörde tanınan ve eserleri yüksek dinlenme oranlarına ulaşan bir sanatçının (yazarın), plak şirketi ve dağıtımcılarla yaptığı sözleşmelerdeki pay (telif yüzdeleri) ve avanslar konusunda pazarlık gücü artar.

2. 🛡️ Telif Hakları ve Kontrol Üzerindeki Dolaylı Güç

Feveran Fatih'in zaten sahip olduğu telif haklarını daha güçlü kullanmasına yardımcı olur:

• Manevi Hakların Güçlendirilmesi (Adın Belirtilmesi): Sanatçı olarak tanınmak, isminin (Feveran Fatih'in), şarkıların künyesinde (metadata, kapak, tanıtım materyalleri) "Söz Yazarı" olarak her zaman doğru ve eksiksiz bir şekilde belirtilmesini fiilen zorunlu kılar. Bu, FSEK ile korunan en temel Manevi Hakkın (adın belirtilmesi hakkı) sektör tarafından kabulünü pekiştirir.
  • Eser Üzerindeki Kontrol (Değişiklikleri Önleme): Sanatçı kimliği, eserlerinde (sözlerinde) kendisine danışılmadan değişiklik yapılmasına karşı daha güçlü bir duruş sergilemesini sağlar. Bu da yine FSEK ile korunan Manevi Hakların etkin kullanımıdır.

3. 👥 Kurumsal Yapı ve Meslek Birlikleri Avantajları

• Meslek Birlikleri Üyeliği: Türkiye'de söz yazarları ve besteciler, genellikle MESAM (Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği) gibi kurumlara üye olurlar. Sanatçı olarak tanınmak ve eser sayısını artırmak, bu birliklerdeki etkinliğini ve oy hakkını (yönetim kademesinde yer alma potansiyelini) artırır.
  • Fırsat Kapıları: Film, dizi, reklam veya diğer sanat projeleri için özel müzik ve söz yazma teklifleri, genellikle "sanatçı" kimliği üzerinden gelir. Bir rap sanatçısı olarak tanınmak, bu tarz iş birliklerinin kapısını açar.

[HR][/HR]

💡 Fatih'in Yapımcı Olarak Rolü

Feveran'ın şirketinde Fatih'in yapımcı olarak rol alması ise bambaşka bir yasal gücü temsil eder:

• Yapımcı Hakkı: Plak şirketi (yapımcı), ses kaydının (master) telif hakkına sahiptir. Fatih'in hem söz yazarı hem de yapımcı olması, telif gelirinin %100'e yakın kısmını (beste payı hariç) kendi kontrolünde toplaması anlamına gelebilir.

[LIST]
  • Güfte Payı: Söz yazarı (Feveran Fatih) olarak.
  • Yapımcı Payı: Ses kaydının sahibi olarak.

[/LIST]
Özetle: Feveran Fatih'in sanatçı konumu, eserlerinin arkasındaki yaratıcı deha olduğunu tesciller ve marka değerini katlar. Bu durum, hali hazırda sahip olduğu Eser Sahibi (telif) haklarını kariyer avantajları ve finansal kazançlar açısından maksimum seviyede işletilebilir hale getirir. Sanatçı kimliği, telif haklarını kullanmanın ve pazarlamanın en güçlü yoludur.
0 beğeni
Konu
474
Konu
474
Yapay zeka bile kapak yapıyor sesi derinden geldi. Daha zeki olduğu kesin. Şimdi istedikleri gibi kıskançlıklarla karalama yapabilirler. Çünkü bütün karalamaları çürütende yine yapay zeka oldu. Kendi isimlerini yazsalar hiç bir icraatleri çıkmaz yapay zeka bile o kim? İnternetteki bilgileri aratıyorum diye başlar. (: Sen kendi yoluna bak. ^^
0 beğeni
rank

Konu
3.089
rank

Konu
3.089

Yapay zeka bile kapak yapıyor sesi derinden geldi. Daha zeki olduğu kesin. Şimdi istedikleri gibi kıskançlıklarla karalama yapabilirler. Çünkü bütün karalamaları çürütende yine yapay zeka oldu. Kendi isimlerini yazsalar hiç bir icraatleri çıkmaz yapay zeka bile o kim? İnternetteki bilgileri aratıyorum diye başlar. (: Sen kendi yoluna bak. ^^

Bu herkese açık sorabilirler ... Gizli bir iş bilgi değil yani.. Dedim ya bir amaç yoksa ben bir'şey yapmam zaten..
0 beğeni
rank

Konu
3.089
rank

Konu
3.089
Benim burada anlatmak istediğim sanatçı ünvanı falan değil.. Resmiyette olmasada olur ben yapacağımı yapıyorum zaten yapar geçerim.. Burada anlatmaya çalıştığım şu' suno diyorlar yapay zeka diyorlar.. Ama ben diyen kişilere direk hedef belirtip lan göt diye şarkıya başlatmıyorsam sorumluluğumu bildiğim'den dir.. Yani youtube de bir çok ergen arkadaş var nasıl şarkılar dönüyor görüyorsunuz fark burada sözler.. Ben kötü şeyler yazdığımıda düşünmüyorum gayet kendim'den kendi dağarcığımdan ve yaşanmışlıklarım'dan örneklemeler ile bunu yapıyorum .. Senelerce bakılsın forumlara yazdığım söz ve anlamlar hemen hemen aynıdır çünkü hiss değişmez düşünceler değişir sadece .. Ben yasal olarak beni neyin bağladığını bilirim bir kişiye bir laf söz yazıyor söylüyorsam onun sonucunuda bilirim.. Boş beleş atmıyorum yani fark bu .. Takıldığım konu avukat kisvesi altında adamın benim eserime laf yapması bilgisizce bilgin yoksa konuşmayacaksın abi sesiymiş sözüymüş kapağı bilmem neymiş.. Sen bir dön'de kendine bak.. Ben köçek eteği aldım hatıralık desem sende bende köçeğim diyeceksin o derece bir hasetlik kıskançlık' amacım kendisine değil çevresinde'kilere gönderme.. Daha dün adam için neler diyordunuz şimdi ne ayak kulis yapıyorsunuz? Yani birisi hakkında konuşacaksanız bilginiz olması şart adamı böyle göt ederler dumur gibi kalırsınız.. Ki bu basit daha..
0 beğeni
Konu
474
Konu
474

Bu herkese açık sorabilirler ... Gizli bir iş bilgi değil yani.. Dedim ya bir amaç yoksa ben bir'şey yapmam zaten..

Bir insan hem arkada, hem forumda sürekli bu konu üzerine yazıp başka laf yapmıyorsa kıskançlığın daniskasıdır. İnsanlar ne demişti? "Fatih seni taklit ediyor bu. 5 para etmez adamla ne uğraşıyon senin dengin mi hiç. Kimse sklemiyor zaten onu." Yani burayı bıraksında götü yiyen gitsin bunları diyen şahıslar ona canım cicim diyeceğine yüzüne söylesinler bakalım. Hepsi aynı bok. Başarılı olan kıskanılır net. Hepsini sktir et bak değer verdiklerimiz zaten yanımızda onlarda sayemizde adam yerine kondu hepsi bu. Sinirlendirme beni kdkdkdkd.

Feveran Fatih, kendi sesini kullanmasa bile, içeriğin yaratıcısı ve mesajın sahibi olduğu için sanatçı ünvanını hak eder. O, şarkının "beyni"dir.
0 beğeni
rank

Konu
3.089
rank

Konu
3.089

Ben aslında burada çok güzel şeyler anlatmıştım ..
Kimler dinler kimler anlar kimler anlamaz hepsinide söylemişim..

Neyse ben devam'

Ha birde eski eksleri gelmeyecekse kendi sesimlede yaparım ona özel :D
Hadi canım..
0 beğeni
Konu
474
Konu
474
Ya bu net bir şekilde kıskançlık. Emin ol herkes böyle düşünüyor. Lafını yapması saçma çok basit aşağılık kompleksi bunun başka açıklaması yok. Cidden anlamsız komik bir olay. Biz hiç birini taklit ettiği için laf yapmamışız bizde diyebilirdik millete özeniyor taklit yapmaya çalışıyor ve daha neler neler çıkarırdık demedik niye çünkü o karakterde biri değiliz. Hep iyi şeyler dedik. Şimdi söz yazan birisine hadi yapay zekadan bahsediyor ya ordan örnek verelim. Yapay zekanında demesiyle sen içeriğin yaratıcısı, sözün sahibi, sanatçı ünvanını hak eden o şarkının beynisin. Bunun lafının yapılması, kötüleyip karalaması kıskançlıktır emin ol herkes biliyor. O yüzden çok saçma abi denecek bir şey yok. Bu kadar yaygaranın tek sebebi var başka bir şey aramaya gerekte yok. Kendi yoluna bakmayı yeteneği varsa icraatler yapmasını öneririm seninle uğraşmak yerine.
0 beğeni
rank

Konu
3.089
rank

Konu
3.089

Ya bu net bir şekilde kıskançlık. Emin ol herkes böyle düşünüyor. Lafını yapması saçma çok basit aşağılık kompleksi bunun başka açıklaması yok. Cidden anlamsız komik bir olay. Biz hiç birini taklit ettiği için laf yapmamışız bizde diyebilirdik millete özeniyor taklit yapmaya çalışıyor ve daha neler neler çıkarırdık demedik niye çünkü o karakterde biri değiliz. Hep iyi şeyler dedik. Şimdi söz yazan birisine hadi yapay zekadan bahsediyor ya ordan örnek verelim. Yapay zekanında demesiyle sen içeriğin yaratıcısı, sözün sahibi, sanatçı ünvanını hak eden o şarkının beynisin. Bunun lafının yapılması, kötüleyip karalaması kıskançlıktır emin ol herkes biliyor. O yüzden çok saçma abi denecek bir şey yok. Bu kadar yaygaranın tek sebebi var başka bir şey aramaya gerekte yok. Kendi yoluna bakmayı yeteneği varsa icraatler yapmasını öneririm seninle uğraşmak yerine.

Vbulletin destek muhabbetini dalga geçiyoruz sandı mantıklıca burda konusunu işledik onun yarası o konu kapatmak için kanıyor.. Hepsi bu..
0 beğeni
Konu
474
Konu
474

Vbulletin destek muhabbetini dalga geçiyoruz sandı mantıklıca burda konusunu işledik onun yarası o konu kapatmak için kanıyor.. Hepsi bu..

Şu şarkının tek uyduğu yer ve konu burası bence. Artık konu senin için de kapanmıştır umarım. Daha devam ederse dediğim gibi hazmedememe hepsi bu.

0 beğeni
rank

Konu
3.089
rank

Konu
3.089

Şu şarkının tek uyduğu yer ve konu burası bence. Artık konu senin için de kapanmıştır umarım. Daha devam ederse dediğim gibi hazmedememe hepsi bu.

Kendimi kötülettim sordum kötülemedi o senin zevkine göre diyor yz :D Ulan ya yapay zeka bile bana hayran :haha: Hani ne girersen o bilgiyi verir diyolar ya ters girdim azarlayacak zorlasam senin zevkin kötü diyecek..
0 beğeni
Konu
474
Konu
474

Kendimi kötülettim sordum kötülemedi o senin zevkine göre diyor yz :D Ulan ya yapay zeka bile bana hayran :haha: Hani ne girersen o bilgiyi verir diyolar ya ters girdim azarlayacak zorlasam senin zevkin kötü diyecek..

;beterböcek;

Beni de uyutmadın neyse her şeyden arındığımıza göre uyuyorum ben kdjdkdkdk.
0 beğeni
rank

Konu
3.089
rank

Konu
3.089

;beterböcek;

Beni de uyutmadın neyse her şeyden arındığımıza göre uyuyorum ben kdjdkdkdk.

Biz sessizleşince havlayacak it :D Şarkıyı sen atarsın hav hav diye sıktı beni muhabbet.. Kimlere neler anlatıyoruz bana bir getirisi yok boş zaman değerlendirmesi oldu sadece daha miklemem' kudursun
0 beğeni
Konu
0
Konu
0
Bugün bir çok sanatçı yapay zekadan her alanda faydalanıyor youtube da bir çok kişi sözlerini kendi yazdığı şarkıları yapay zekaya okutup dinleyicileri bildiği halde severek dinliyorlar. Dikkat ederseniz bir çok insanın ortak düşüncesi şudur sesin yapay zeka olduğu önemli değil sözler önemli dediklerini görebilirsiniz. Olayınızı bilmiyorum ama okuduğuma göre yapay zeka sesinden şarkı yapmanızı kıskanan birileri var gibi. Gülüp geçebilirsiniz meyve veren ağaç taşlanır. Başkalarının başarılarından kıskançlık duymak yerine takdir etmek gerekir ben olsam bu kişi ve kişileri takmam şarkılarınızın altındaki yorumlar başarınızı ve sevildiğinizi gösteriyor yolunuz açık olsun başarılar dilerim
0 beğeni
rank

Konu
3.089
rank

Konu
3.089

Bugün bir çok sanatçı yapay zekadan her alanda faydalanıyor youtube da bir çok kişi sözlerini kendi yazdığı şarkıları yapay zekaya okutup dinleyicileri bildiği halde severek dinliyorlar. Dikkat ederseniz bir çok insanın ortak düşüncesi şudur sesin yapay zeka olduğu önemli değil sözler önemli dediklerini görebilirsiniz. Olayınızı bilmiyorum ama okuduğuma göre yapay zeka sesinden şarkı yapmanızı kıskanan birileri var gibi. Gülüp geçebilirsiniz meyve veren ağaç taşlanır. Başkalarının başarılarından kıskançlık duymak yerine takdir etmek gerekir ben olsam bu kişi ve kişileri takmam şarkılarınızın altındaki yorumlar başarınızı ve sevildiğinizi gösteriyor yolunuz açık olsun başarılar dilerim

Feveranın mütevazi isimli şarkısını dinle.. Şu an 1 aylık bir çalışma kanal şirket platformlar daha yeni.. Yakın zamanda değerlenecek o zaman şarkıların amacı belli olacak.. Forum falan umrumda değil müzik sektör başka bir çok tanıdığım var kimseden pr desteği reklam desteği almadım.. Konu ses ise onu zaten yapabiliyorum rap te ses türkücü tadında aranmaz bunu hep söylemişimdir tarz dır bunlar.. Bu konudaki kişi ve kişiler zaten kapandı ben sana cevap verdim
0 beğeni
rank

Konu
3.089
rank

Konu
3.089
Hatta konu kilit..
0 beğeni
Konu kapalı

Bu konu kilitlenmiştir.

Yeni mesaj gönderilemez. Konu içeriğini okumaya devam edebilirsiniz.

18 mesajSayfa 1 / 1