Öncelikle şunu en başta belirtelim

Suno'
Musicgeneratorai'
Songgenerator'

Bunun gibi diğerleri yapay zeka değil bunlar müzik oluşturucu yapay zeka style' lirik destekli online programlardır..

Yapay zeka denilince akıla ilk gelen ChatGpt'ancak müzik ile ChatGpt'alası yok birbirinden farklı bunlar.. Bu başka bir konuya girdiği için bunu ele almıyoruz. Aranjörlük ile ilgilenen ben gibi insanların konusu bu ..

Kendi çalışmalarım'dan yeni olan işlerime gelen yorumlardan bahsederek konuyu işliycem..

Ben bir rap' yapan sade bir vatandaşım geçmişim çubuk mikrofonlara dayanıyor' Home stüdyo çalışmalarımda oldu zamanında.. İzmir, Bursa ve İstanbul'da 15 yaşımda partiler'de sahne'de aldım kadıköy acil bünyesin'de ama yıllar o imkanı bana sağlamadı ne bir iş olarak ne bir aktif hobi olarak sahne sağlayamadım devamlılık olmadı çünkü o dönem yaşıma göre flex atan ezberi güçlü bir çocuktum ama çevrem muhafazakar çevre olduğu için desteklenmedi farklı okul ve meslek dallarına yöneldim' ki bu konular o zamanların ticari konusu değil yetenek konusu idi' Yine'de aktif olarak sanal mecralar'da bulundum en son noktası askerlikten önce rapstar yarışmasına başvuru yapmam ve o dönem'de askerliğin tertip olarak devir zamanı gelişinden olmamasıydı yani askere gel koçum bırak yaşın geldi' e tecilli'de değilsin gel bakalım dendi.. Emret komutanım dedim gittim..

Yukarıda makale ile ilgili neden söz sahibi olacağıma dair ufak bir açıklama bırakmış oldum isim vermedim mahlas vermedim. Gelelim yapay zeka şarkılar muhabbetine..

Benim taze bir şarkım için bir iki yorum geldi umursamadım paylaş geç herkes için ama kimse için değil görüşlü bir duruşum olduğundan.. Sonra genel şarkılara bakarken çok dinlerim farklı kişileri aynı yorumları gördüm.. Hatta onedio tarzı siteler'de olan yapılan yorumların bazıları cahillik kokuyordu..

Bir kere yapay zeka ile şarkı yapıldığı bilinen bir şarkıya şu tür yorumlar gelmiş..

Herkes yapıyor'
Sözleri iki dakka'da yazdırıyor
Kopyala yapıştır
İnsan hissi vermiyor'

İnsan HİSSİ VERMİYOR ' bu zaten bir yapay zekadır' ama aylarca EYLÜL'ZEDE şarkısını dinlediniz sevdiğinize attınız arabanızda dinlediniz övdünüz kendinizden geçtiniz her yerde önünüze çıktı .. Yapay zeka dediler sonra yorumlar tersine döndü vay be olmamış beğenmedim gibi gibi ..

Eylülzede yapay zeka değildir' sözleri yazan belli vocalist belli, müzik alt yapısı belli.. Aranje'lik yaptırılmış arenjelik nedir? Dağıtım nasıl yapılır bilinmediğin'den cahil yorumlar düşüyor şarkı altlarına..
AutoTune ne ise bu'da odur..

Benim bir şarkıma gelen yorum mesela.. Lirical çok iyi, Beat mükemmel, Söyleyen ses harika uymuş..

Lirik çok iyi - Benim
Beat mükemmel - Benim
Söyleyen ses - 'Benim değil' - Stil benim vocal yapısı benim

Bu yorumu yapan anladığım kadarı ile kendince uzman kanalına baktığım'da...

Arkadaşlar yapay zeka ile şunu yapabilir'siniz.. Bir kaç kelime verirsin chatgpt ye bana şarkı sözü yaz dersin o sana anlamı bütünlüğü bozuk bir söz atar dörtlük olarak sana tarz nasıl istiyorsun der onun kodlarınıda verir .. Ses oluşturuculara bunu girer şarkınızı yaparsınız bu şarkılar gerçeklikten kopuktur ses tonu yazılan verilen söze göre değildir tamamen mekanik robotsal bir düşüncedir..
Bir söz var Bıçakla ekmek kesersen zararsızdır - İnsan kesersen zararlı -
Ses kopyalama olayı öyle bir şey değil yukarıda saydığım oluşturucular'da tam olarak yok o başka bir işleme tekniğidir.. Klonlama yöntemi senin sesinin benzerini klonlar mesela benim sesim suno ve diğerlerinin alt yapısında bulunmadığın'dan kopyalayamıyor.. O zaman bende sagopa kajmer gibi ego kasıp sesimi kopyalayamadım hah hah diye bilir miyim?

Sagopa Kajmer mesela büyük bir yalancı kendisi -

Yaptığı paylaşımlar'da karşı olduğu yapay zeka için şunları yazdı..

Teknoloji işi bilenlerin elinde keskin bir bıçaktır ( doğru katılıyorum )
Yeni beatler yeni şarkılar neden bu kadar güzel diyordum şimdi anladım' dedi (YALAN)
Sagopa Kajmer'in yapısını ve dönekliğini bilmeyen yoktur. Allah var sonra yok demeler v.s bir kitleyi öyle topladı bende o kitlenin içindeyim..

Her neyse karşı olduğu şeye girişimde bulundu NUN ismini verdiği kadına kendi sözlerini okuttu.. Bak çok iyi kendi sözleri tarzınıda yansıttı..
Ama eklemesi şu' kendim girdim stil komutlarını kendim yaptım bütün aranje'yi .. -YALAN
Bilmeyen kişilere ben size göstercem diyip bilinmeyeni hala bilmeyenlere bu böyle deme şeklini yaptı - Bu SAHTEKARLIK'

Bir kaç ay aralıkla verdiği röportajlar'da hayır yapay zeka olmamalı insan sesi olmalı diyen adam.. Nun'dan para kazanmaya başlayınca tutunca Nun ile Feat atacam dedi bekleyin dedi.. Oysa Nun Sultanı bak bu yapay zeka olmuyor işte bu kadar demek için paylaşmıştı tutunca iş ticari oldu değişti.. Ve yorumcular dinleyiciler 380 derece dönüş yapıp ya sago yaptıysa dinlenir dediler buyrun iki yüzlülük..

Ben bir çocuk tanıyorum 14 yaşında daha süper söz yazıyor yapay zeka'ya yaptırıyor sago yanında bok yemiş yani o derece ..

Yukarıda sago örneklerim gerçektir araştırın yazdıklarımın aynı anlamına varacaksınız iyi araştırın..

Gelelim konu başlığı açıp yapay zeka için yorum almak isteyenler.. Ve bilge' sözdelerin yorumları

Klonlama'dan bahsediyorlar yazdırıyorlar diyorlar.. Yapay zeka senin bodrum katında oturan apartmanında'ki mehmet aga'yı nerden bilsin? O'nun yaşantısını nerden bilsinde ona istinaden şarkı sözü yazsın.. Yapay zeka muhabbeti çok karışık bir muhabbettir o yüzden tam olarak şudur budur denilemez..
Ama şunu diyebiliriz.. Soruyu soran bilgisiz cevaplayan bilgisiz.. Gerçeğini yapanlara sorun.. Ki' bu iş ticari ve teliflidir başınıza bir iş gelmesin.. Rastgele eleştirmeyin kimseyi yani ilginiz yoksa.. Bir şarkı vardır ortada beğendiysen dinlersin beğenmediysen es geçersin..