Arkadaşlar öncelikle bu tür sistemler ile ilgilenen arkadaşlara tavsiye etmiyor önermiyorum.. Xenforo yapısını bilirsiniz benim gibi meraklı ve uğraşçı birisi iseniz.. Bu forumda yapılan bütün işlemler benim sorumluluğum'da olduğu için rahatlıkla işleye'biliyorum ama sizler farklı forumlar'da görevli yardımcı iseniz kesinlikle denemeyin.. Yedekleme muhabbetini yapmıyorum bile işi bilen bilir zaten..
Açıklama gereksinimi duydum çünkü forummeskenin'de günlük ziyaretçilerim 1 milyon aşşağısı değildi son 5. yılına doğru bu değerleri görmüştük inandıramamıştık kimselere' forumtagram'da bunu somut bir şekilde göstermek için umarım forummeskeni ivmesini yakalar diyeceğim ama o biraz zor' bana göre o çok daha farklıydı.. Ama onda olmayan yapılamayanı buraya uyguladım kendi zevk ve keyfimin doğrultusunda..
24 saatlik bir döngü online üyeler üye giriş zaman ayarı xenforo'da mümkün değildir.. Veritabanı'nı komple etkiler köprüdür.. Ve komplesinin haricin'de direkt etkilenen bazı basit tablolar vardır ona rağmen yaptım sonuç olarak olumlu beklemiyordum ama oldu SABAH SAAT 11:30 SULARINDA İŞLEMİ TAM OLARAK SON NOKTA OLARAK BAŞLATTIM İZLEDİM TEST ETTİM VE BAŞARIYA ULAŞTIM
Bu konu üyelerin anlayabileceği bir konu değil tekniklerin'de anlaya bileceği bir konu değil aslında çünkü tamamen kafamda'kini ayar olarak oturtma meselesi.. Konuyu arama motorlarına eser olarak bırakıyorum sadece CHARİSMAX imzası ile ..
Dediğim gibi önemli değil sizler için benim için önemli..
Aşşağıda görülen online üyeler kısımı xenforo'nun kendi default alanıdır ek bir widget değildir.. Orası ziyaret edenler köşesi'de değildir o mantık orada malesef yok' o alan basit görünsede orada cron'lar addons yani xf nin kendi çekirdekleri çalışmaktadır kendi yazılımının bağlacıdır.. Değişmez değiştirilemez ekleme çıkartma yapılamaz dokunulursa site url yolları bir birine köprülü olduğu için forum özlük' dosyaları deaktif olur yani ortada bir forum kalmaz..
O alana yapılanlar..
Online 24 saatte düşer bu 00:00 olabilir yada olmaya bilir kendi döngüsünü kendi içinde çevirir.. Normali en fazla 1 saat 60 dakika'dır varsayılanı'da 15 dakikadır minimum'da 1 dakikadır orası vbulletin 3 mantığında hareket ettirilmeye zorlandı...
Aynı alanda gördüğünüz robot' bot kısımı indeks ve bilgi çeken botcukların alanıdır sadece seçili botlara izin verecek şekilde ayarlandı..
Ve asıl meseleye geliyorum gördüğünüz ZİYARETÇİ ve sayıları onlar %100 Gerçek ziyaretçidir.. Burada ek olarak şu işlemi yaptım mesela o ziyaretçiler sayısı içinde google.bot.com gibi botların sayısı yoktur.. Örnek olarak (dsl-77-84-145-189-dynamic.prod-infinitum.com.mx) gibi spam botlar'da o sayı içinde yer almaz.. Kullanıcılar yer alır dünyanın dört bir yanından siteye farklı bağlantılarla gelen.. İşte bu gerçek hit sayısıdır burada'ki günlük ziyaretçi sayısını 30 gün olarak tutulup hesaplanırsa google console'de istatistikte yansıyan sayı ile bire bir eşleşen sayılardır.. Google istatistik örnek verdiğim botları'da ekler bu site'de olan sayılar organiktir.. Her bir kullanıcının gerçek İP adres ve konumlarıdır..
Bunları belirtiyorum ki dışarıdan spam olarak yada saldırı olarak algılanmasın.. Saldırı botları gelir onlar yoğun olduğun'dan 60 dakika sonra düşer orada gözükür ama eriyerek yine eski halini alır .. Mesela 10 bin bot saldırısı oldu bunlar ip üzeri olduğu için oraya yansır o orada durur önümüzdeki günün ziyaretçilerini üzerine eklemez o botların sayısına ulaşana kadar.. Bu yapısal ayarların hepsi mevcut kodlar'da ki minimum sayıların değiştirilmesi ve ekstra yardımcı kod yazılımları ile eklenip sağlanmıştır...
Birde hatta velakin sağlıklı bir işlem değildir.. Sitemiz de hatalar görülürse bu duruma farklı bir yaklaşımla ayrı bir çözüm ararım..
Yani özetle şunu diyorum @Copyright Chrismax@
Hayırlı günler iyi forumlar..
Konu
3.089
- Konu
- 3.089
27 Kasım 2025 21:20
Forumlar da yeni bir şey yapıldığın'da, Charimax bunu mutlaka yapmış, yada yazmıştır diye forumu aratın
Taklitlerimiz ve fikir hırsızlarımız çoktur. Bizim olmadığımız yerde kendilerini yüceltirler.