AR-TAN Forum — Charismax Nedir?

Açan: Charismax Tarih: 10 Aralık 2025 14:58 Görüntülenme: 661
rank
Ben kendimle uğraşırken, arada kaynarsınız..

Konu
3.088
rank

Konu
3.088
AR-TAN Forum — Charismax Nedir?
Sözlük forumu yaparım diye uğraştığım 7 aydır ara sıra baktığım bir proje'de bazı aşamalara geldim.. İleriye dönük bilgilendirme olarak buraya bu konuyu bırakıyorum .. Çok uğraştım basit bir görünüm verene kadar ama sıfır'dan bir forum yapısı inşaa ettim ... Tabi yapay zeka önerilerini'de yabana atmamak lazım çok faydası oldu..

AR-TAN Forum — Charismax
===========================================

Bu paket, tek FTP üzerinde çalışabilen, SQLite tabanlı basit bir forum çekirdeğidir.
Altyapı ve kodlama aklı Charismax (By_Charismax) markasına aittir.

TEKNOLOJİ
---------
- PHP 7.4+ (PDO-SQLite desteği gerekli)
- SQLite veritabanı dosyası: artan_forum.sqlite
- Tek giriş noktası: index.php (sayfalar /pages klasöründe)
- Basit BBCode desteği ve nofollow/ugc link çıkışı

TEMEL TABLOLAR
--------------
- settings: Site ayarları (site adı, slogan, tema renkleri, duyuru metni, vb.)
- users: Üyeler (role: owner/admin/moderator/member, is_approved, is_banned, avatar_url)
- categories: Kategoriler (ad, açıklama, renk, sıralama)
- threads: Konular (kategori, başlatan üye, başlık, tarih, görüntülenme)
- notifications: Basit bildirim altyapısı (ileride genişletilebilir)

İLK KURULUM
1. Bu ZIP içeriğini hostinginizde bir klasöre açın (veya localhostta). 2. PHP, dizine yazma iznine sahip olmalı; aynı klasörde artan_forum.sqlite dosyası oluşacaktır. 3. Siteye ilk girildiğinde veritabanı otomatik oluşturulur. 4. İlk kayıt olan kullanıcı otomatik olarak "owner" (süper yetkili) rolünü alır. 5. Yönetim paneli: index.php?page=admin (sadece owner/admin görebilir). ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLER -------------------- - Üyelikler için isteğe bağlı yönetici onayı (admin panelinden aç/kapa) - Owner / Admin / Moderator / Member rol yapısı - Ban sistemi (is_banned) + yasaklı üye isminin üzeri çizgili ve farklı renkte gösterimi - Kategoriler: yönetim panelinden ekle/düzenle/sırala - Konu & mesaj oluşturma, kategori bazlı listeler - "Yeni Mesajlar" sayfası (kullanıcının son girişinden sonraki güncellenen konular) - Basit bildirim tablosu (şu anda arayüzü minimal) - Tema ve rol renkleri yönetim panelinden değiştirilebilir (color picker ile) - Günün sözü / duyuru alanı (header altında kayan yazı, HTML ve emoji destekli) - BBCode desteği: [b], [i], [u], [quote], [code], [url], [img]- Tüm linklerde rel="nofollow ugc noopener" kullanımı (reklam/spam etkisini azaltmak için) - Error/Success mesajları, modern kart tasarımı, mobil uyumlu basit layout - Footer içeriği yönetim panelinden değiştirilebilir; fakat "Charismax" ibaresi zorunludur. COPYRIGHT / LİSANS ------------------ - Bu çekirdek Charismax markasına aittir. - Footer HTML içerisinden Charismax ibaresini tamamen kaldırmak, lisans ihlali sayılır. - Kod üzerinde geliştirme, tema tasarımı, ek modüller yazma serbest; ancak telif kısmının tamamen kaldırılması yasaktır. GELİŞTİRMEYE AÇIK NOKTALAR -------------------------- Bu çekirdek, daha büyük bir forum sisteminin ilk adımı olarak tasarlanmıştır. Aşağıdaki alanlar iskelet düzeyinde bırakılmış veya basitleştirilmiştir: - Özel mesaj sistemi (PM) ve yöneticinin PM okuyabilmesi - Gelişmiş yetki / grup sistemi (ayrıntılı izinler) - Kullanıcı profili detay alanları ve posbit yapısı - RSS çekme, benzer konular algoritması, detaylı istatistikler - Çoklu dil dosyası yapısı (şu an tek dil kabul edilmiştir) İleride bu noktalar genişletilerek XenForo / vBulletin benzeri daha ağır bir altyapıya evrilebilir. Bu paket, özellikle "tek FTP, hızlı kurulum, basit yönetim" için düşünülmüş hafif bir çekirdektir.

resim

resim
Forumlar da yeni bir şey yapıldığın'da, Charimax bunu mutlaka yapmış, yada yazmıştır diye forumu aratın
Taklitlerimiz ve fikir hırsızlarımız çoktur. Bizim olmadığımız yerde kendilerini yüceltirler.
0 beğeni
Konu
474
Konu
474
Sona geldin mi artık hadi bakalım. :D
0 beğeni
rank

Konu
3.088
rank

Konu
3.088

Sona geldin mi artık hadi bakalım. :D

Olimpos bebeğim
Forumlar da yeni bir şey yapıldığın'da, Charimax bunu mutlaka yapmış, yada yazmıştır diye forumu aratın
Taklitlerimiz ve fikir hırsızlarımız çoktur. Bizim olmadığımız yerde kendilerini yüceltirler.
0 beğeni
rank

Konu
3.088
rank

Konu
3.088
80 dolara satak @@Supervisor
İşim bitince ne dersin?
0 beğeni
rank

Konu
3.088
rank

Konu
3.088
İki model düşünüyorum sade ve minimalize modern.. Bu bireysel anonim kullanıcılı olabilir..

Rastgele bir kaç ekran sallıyorum buraya HAM'

Site renk olarak yönetim panelinden ayarlana'bilir şekilde.. İki model oluşturdum birisi basit kullanıcı diğeri anonim kullanıcılı yani birisi ip tutacak diğerİ tutmayacak .. Geliştirme aşamasında tabi'ki .. AR-TAN yapının adı'dır kodlamasına işlenmiştir marka isimi gibi düşünün.. Forum ne forumu kurdun ? AR-TAN '

Benim kafamda olan model sözlük forumu modeli klasik modern ama çok hafif baş ağrısı yapmayan.. Hemen hemen'de bütün sucunular'da çalışabilecek.. VeriTabanı bağlamadım prof olanı bağlarım o detay ister onada bir 6 9 ay zaman ister zaten .. İş nedeni ile 7 ay geçti bu basit görünümü alabilmek için.. Son bir aydır malum rahatım bakayım dedim bunlar çıktı.. İleride ilk kurulumu canlı yapar alan adını bağlar başlatırım kendim için.. K.soruyor site yapısı aklıma geldi bi ara sonra e. sözlük derken böyle karma bir şey çıktı.. Neticede her'şey özgün benden başka kimse dağıtımını yapmadığı sürece dünya'da ilk olarak geçer bu çünkü paylaşmadım .. İlk olması önemli değil işe yaraması önemli bakalım neler neler yapılacak daha çok eksik var .. Ama canlı site olarak kurarsam çok daha iyi olacak sanki ..

resimresimresimresimresimresim
0 beğeni
Konu
474
Konu
474
Çok iyi olmuş emeğine sağlık.
0 beğeni
Konu
2
Konu
2
Eline sağlık görüntüsü fena durmuyor basit tarzda sayfa isteyenlere yarar
0 beğeni
rank

Konu
3.088
rank

Konu
3.088

Eline sağlık görüntüsü fena durmuyor basit tarzda sayfa isteyenlere yarar

Bu her web hosting yani wp çalışan her hosting de çalışır ıvırı zıvırı pek yok kayıt ol yardır gitsin.. Bir tane prof forum yapıyorum alt yapısı olan veritabanı v.s her'şey var .. en az 8 php istesin çekirdeği yüksek sırf güvenlik olsun diye ona ağırlık veriyorum görünüm'de yapılandırıla'bilir.. Yani ne xenforo ne diğerleri kendi özgün sitem diyelim.. Günümüz şartlarına uygun.. Şaka falan ticari değil ama çalıntılama için ticari telif hakkı koyacağım.. Uğraşması çok sıkıntılı yorucu pc tablet kırdırır ... Benim şu'an ki tek sıkıntım 3 proje aynı anda işliyor öyle yapmaya çalışıyorum buda aksaklık oluşturuyor bende.. Yapay zeka'dan destek alıyorum ama bir yere kadar mevcut düzenlediğim düzeni'de bazen bozduruyor bana .. Şu mantıktan yola çıktım ben özel kendi profil sayfam mantığın'dan forumlaşmaya neden olmasın dedim.. Daha önce benim bir düşüncem vardı mybb - smf- xenforo - xenforo katılmazdı ama diğer mybb ve smf için iki yüzlü arayüz yapıp tek veritabanına bağlamaktı amacım bunu daha önce ilk geldiğim zamanlarda söyledim resmen gizli taşşak geçilmişti şunu nasıl yapacan bunu nasıl yapacan diye.. Şimdi öyle diyenlere şunu diyorum vbulletin ve xenforo kodlayıcılarına imar sahiplerine gidin sorun nasıl yaptın diye? Söylenir mi olim bu .. Napcan içimde kilot var mı yok mu sen gördüğün kadarıyla yetin..
0 beğeni
Konu
187
Konu
187
çok beğendim millette ne yetenek var kafalar zehir :D
0 beğeni
9 mesajSayfa 1 / 1