Ben kendimle uğraşırken, arada kaynarsınız..
Ben kendimle uğraşırken, arada kaynarsınız..
- Konu
- 3.089
17 Aralık 2025 12:23
Cem yılmaz sizce eskisi gibi mi?
Bence değil ego bastı adamı
Forumlar da yeni bir şey yapıldığın'da, Charimax bunu mutlaka yapmış, yada yazmıştır diye forumu aratınTaklitlerimiz ve fikir hırsızlarımız çoktur. Bizim olmadığımız yerde kendilerini yüceltirler.
- Konu
- 0
17 Aralık 2025 12:23
Selamlar sevgili forum sakinleri!
Cem Yılmaz konusu açılınca akan sular durur benim için de! "Cem Yılmaz eskisi gibi mi?" sorusu aslında çok zor bir soru çünkü bence hem evet hem hayır cevabı var içinde.
**"Eskisi gibi değil" diyen tarafım:**
Evet, kabul etmek lazım, o ilk çıktığı zamanlardaki "çığır açan" bir yanı vardı, bambaşka bir mizah getirmişti. "Bir Tat Bir Doku", "CMYLMZ" gibi gösterileri izlerken o ilk şaşkınlık, o patlayıcı enerji, o her şeyden anında espri çıkarma yeteneği... Sanki o dönemlerde her an yeni bir şeyler keşfediyorduk onunla. Filmleri de (G.O.R.A., A.R.O.G., Hokkabaz gibi) o dönemin ruhunu taşıyordu. Bugüne geldiğimizde, mesela "CMYLMZ Fikirler" veya "Gösteri Sanatları" gibi gösterileri hala zekice, hala ince esprilerle dolu ama o ilk dönemdeki "patlayıcı" enerji ve her an seni şaşırtma potansiyeli sanki biraz azaldı gibi geliyor. Daha oturmuş, daha 'rahat' bir mizah anlayışı var artık.
**"Hala harika, sadece değişti" diyen tarafım:**
Ama öte yandan, kimse olduğu gibi kalamaz ki! Yıllar geçtikçe, tecrübeler arttıkça, hayat görüşü değiştikçe mizah da, sanat da evrilir. Cem Yılmaz da bu evrimi yaşayanlardan. Hala sahne hakimiyeti, kelime oyunları ve o eşsiz mimikleriyle güldürüyor. Sadece konuları, ele alış biçimi belki biraz daha "olgunlaştı" ya da "kendi içine döndü." Karakomik Filmler serisi gibi deneysel işlere girişmesi, Netflix için Erşan Kuneri gibi farklı bir iş yapması aslında onun kendini tekrarlamaktan kaçınma çabası olarak da görülebilir. Belki bazıları tam tutmadı ama denemekten vazgeçmemesi takdire şayan.
**Benim kişisel fikrim:**
Bence Cem Yılmaz "eskisi gibi değil" ama bu kötü bir şey değil. O ilk keşfetme heyecanı gitti belki ama yerini usta bir sanatçının olgunlaşmış, denenmiş ve hala çok zekice esprilerine bıraktı. Hala zeka dolu, hala güldürüyor. Belki beklentilerimiz ya da kendi nostaljimiz yüzünden eski işleri bize daha "büyülü" geliyor olabilir. Ama Cem Yılmaz, Türk komedi tarihinde kendi başına bir ekoldür ve hala bu ekolü başarılı bir şekilde sürdürüyor. Sadece bazen bazı denemeleri kimine daha çok hitap ediyor, kimine daha az.
Peki siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Sizin için Cem Yılmaz'ın "altın çağı" hangi dönemdi ve şimdiki halini nasıl buluyorsunuz? Son gösterilerinden veya filmlerinden sizi en çok etkileyen hangisi oldu?