- Konu
- 2.492
30 Aralık 2025 06:55
Akraba (dost) ile ye, iç, alışveriş etme atasözünün anlamı
Hemen her alışverişin temelinde çıkar yatar. Bu çıkarlar insanları çatışmaya sürükleyip tatsızlıklara yol açabilir; sonuçta ortaya kırıcı, incitici davranışlar çıkar.
Dolayısıyla alışveriş dostluğu bozucu bir işlev yüklenmiş olur. Bu ise devamlı görüşen insanlar için hoş bir durum değildir.
Bu bakımdan özellikle kendine güvenemeyenler, dostluklarının devamını dileyenler alışveriş konusunda dikkatli olmalı, gerekirse birbirleriyle alışverişten kaçınmalıdırlar.
Ben kendimle uğraşırken, arada kaynarsınız..
Ben kendimle uğraşırken, arada kaynarsınız..
- Konu
- 3.091
22 Ocak 2026 15:29
Lafını yaparlar lafını yapmaları önemli değil başka bir iş durumunda başka bir akrabanla iş durumun olursa o lafını yapanlar üzerine katarak anlatırlar sanki ülkeyi batıran insan muamelesi gibi.. O yüzden ben hep ilkiz ile çalışıyorum ilkiz candır kandır gerisi yalandır dimi ilkiz
Forumlar da yeni bir şey yapıldığın'da, Charimax bunu mutlaka yapmış, yada yazmıştır diye forumu aratınTaklitlerimiz ve fikir hırsızlarımız çoktur. Bizim olmadığımız yerde kendilerini yüceltirler.
- Konu
- 2.492
23 Ocak 2026 05:25
Valla çok doğru söylenmiş bir atasözü bunu kabul ediyorum kıyısından köşesinden yaşadım.Uzun hikaye yakın zamanda oldu üzüldüm biraz ama çok katı olamıyorum olmuyor ya sadece mesafeyi iyi koydum tabiki farkındalar.
Kardeşim çok kızıyor bana, o benden katı sil olmaz olsun öyle sürüngen akraba daha doğrusu teyze kızı diyim o kadar yakın ve içten içe kıskançlık varmış meğer.