Dünya’daki su, Güneş’ten çok daha yaşlıdır

Açan: İlkiz Tarih: 16 Ocak 2026 16:18 Görüntülenme: 222
Konu
2.492
Konu
2.492
Dünya’daki su, Güneş’ten çok daha yaşlıdır
resim
Kulağa çılgınca gelse de durum gerçekten böyle. Yıldızlar buz formunda su içeren devasa toz ve gaz bulutlarından oluşur.

Bu toz ve gaz bulutlarından taşınan elementler Güneş’imizin doğumundan çok daha önce uzayda atık ve serbest durumda gezinebildiler.

Dünya’nın oluşum evrelerini izleyen süreçlerde bir meteor yardımı ile suyun gezegenimize gelebilmesi mümkün oldu.

Her ne kadar gezegenimizin yaşı ve dünya tarihi Güneş’ten eski de olsa, barındırdığı su, ondan çok daha eski bir zamana dayanıyor.
0 beğeni
rank
Ben kendimle uğraşırken, arada kaynarsınız..

Konu
3.089
rank
Ben kendimle uğraşırken, arada kaynarsınız..

Konu
3.089
Dünya nın kendisi daha yaşlı desek yine güneşten yaşlı bir madde çıkmazdı... Yaratılış sırasını bilmiyorum ama güneş dünya dan eski diye bildiğimi var sayarsak olmayan dünya nın suyu nasıl güneşten yaşlı oluyor... Yaratılış üzere bakarsak bir sıralama var ama o var oluş insanoğlu ile beraber anlatılıyordu galiba
Forumlar da yeni bir şey yapıldığın'da, Charimax bunu mutlaka yapmış, yada yazmıştır diye forumu aratın
Taklitlerimiz ve fikir hırsızlarımız çoktur. Bizim olmadığımız yerde kendilerini yüceltirler.
0 beğeni
2 mesajSayfa 1 / 1