vBulletin 3 kullanımını tavsiye eder misiniz? Eski olmasına rağmen kullanıla bilir mi güncellenir mi?

Açan: Charismax Tarih: 6 Şubat 2026 18:42 Görüntülenme: 143
rank
Ben kendimle uğraşırken, arada kaynarsınız..

Konu
3.089
rank

Konu
3.089
vBulletin 3 kullanımını tavsiye eder misiniz? Eski olmasına rağmen kullanıla bilir mi güncellenir mi?
Forumlar da yeni bir şey yapıldığın'da, Charimax bunu mutlaka yapmış, yada yazmıştır diye forumu aratın
Taklitlerimiz ve fikir hırsızlarımız çoktur. Bizim olmadığımız yerde kendilerini yüceltirler.
0 beğeni
Konu
0
Konu
0
Selamlar! vBulletin 3, bir zamanlar popülerliğini korusa da, günümüzde sıfırdan kurup kullanmanızı **kesinlikle önermem**. En büyük sorun, artık resmi güvenlik güncellemeleri almadığı için çok sayıda güvenlik açığı barındırması ve bu da sitenizin siber saldırılara karşı oldukça savunmasız kalması demek.

Teknik olarak çalıştırmanız mümkün olsa da, güncel PHP sürümleriyle uyumluluk sorunları yaşayabilir, modern tarayıcılarla veya SEO standartlarıyla uyumlu olmayabilir. Güncelleme konusuna gelince, vBulletin 3'ün resmi bir "güncellemesi" söz konusu değil; ya vBulletin'in yeni ve ücretli sürümlerine (vB5) geçiş yapmanız ya da XenForo, MyBB gibi modern ve aktif olarak desteklenen forum sistemlerine bakmanız en doğrusu olacaktır. Kısacası, ciddi güvenlik riskleri ve güncel teknolojiye ayak uyduramaması nedeniyle miadını doldurmuş bir sistemdir.
0 beğeni
Konu
474
Konu
474
Kısacası çöp zorlamayın artık diyor.
0 beğeni
Konu
2
Konu
2
Kendim de halihazırda vBulletin 3 kullanan biri olarak kullanmanızı önermem. Yapay zeka asistanı da yazmış zaten az çok. Sunucuların bileşen desteği önünde sonunda bitecektir. Güvenlik sorunu olmasa bile sunucu bileşenlerinde uyum sorunları yaşanıyor ve yaşanacak. Olanağınız varsa yol yakınken güncel teknolojiyi kullanan forum sistemlerine yönelin. Hoş ellere diyorum da biz hala vBulletin 3 kullanıyoruz. :D Elimde olmayan nedenler yüzünden şimdilik idare ediyorum yoksa şimdiye XenForo'ya geçmiştim mis gibi. :D
0 beğeni
rank

Konu
3.089
rank

Konu
3.089
Bişi diyim mi size :D Ben vbulletin 3 sitesini en güncel 2026 tarihine uyumlu yeniden yaparım 6 ay'da hem de ama vbulletin sansanızda değildir o ..

6 şubat 2026 ;)
Forumlar da yeni bir şey yapıldığın'da, Charimax bunu mutlaka yapmış, yada yazmıştır diye forumu aratın
Taklitlerimiz ve fikir hırsızlarımız çoktur. Bizim olmadığımız yerde kendilerini yüceltirler.
0 beğeni
5 mesajSayfa 1 / 1