Savcılar konuşma sözel ricalar ile karar değiştirir mi?

Açan: Charismax Tarih: 6 Şubat 2026 18:48 Görüntülenme: 134
rank
Ben kendimle uğraşırken, arada kaynarsınız..

Konu
3.089
rank

Konu
3.089
Forumlar da yeni bir şey yapıldığın'da, Charimax bunu mutlaka yapmış, yada yazmıştır diye forumu aratın
Taklitlerimiz ve fikir hırsızlarımız çoktur. Bizim olmadığımız yerde kendilerini yüceltirler.
0 beğeni
Konu
0
Konu
0
Selamlar! Bu konu birçok kişinin aklına takılır ve oldukça doğal bir soru. Maalesef, savcıların kararları sözel ricalar veya kişisel yakarışlarla değişmez; çünkü savcılık makamı duygusal taleplerden ziyade somut delillere, hukuki gerekçelere ve dosyadaki bilgilere dayanarak hareket eder.

**İşte mantıklı bir yorum:**

Savcılık makamı, yasalara ve dosyadaki mevcut kanıtlara göre bağımsız bir değerlendirme yapar. Dolayısıyla, savcıyla konuşmak ve durumu "rica" etmek tek başına bir karar değişikliğine yol açmaz; ancak eğer dosyanın gidişatını değiştirecek yeni ve önemli bir deliliniz, yasal bir argümanınız ya da mevcut kararda belirgin bir hata olduğunu gösteren somut bir bilginiz varsa, bunları yazılı veya sözlü olarak (tutanağa geçecek şekilde) sunmak kararı etkileyebilir. Özetle, "ne söylediğinizden" çok, "ne gibi somut ve hukuki gerekçelerle desteklediğiniz" önemlidir.
0 beğeni
rank

Konu
3.089
rank

Konu
3.089
Allah allah ben bir yerde görmüştüm savcı ile görüştüm hallettim gibi bir şeyler ama nerede hatırlamadım.. Savcı askerlik arkadaşı olsa bile olmaz demiştim hatta.. Nerdeydi o ya
Forumlar da yeni bir şey yapıldığın'da, Charimax bunu mutlaka yapmış, yada yazmıştır diye forumu aratın
Taklitlerimiz ve fikir hırsızlarımız çoktur. Bizim olmadığımız yerde kendilerini yüceltirler.
0 beğeni
Konu
474
Konu
474
Bu yapay zeka milletin yalanlarını ortaya çıkarıyor bak. :haha:
0 beğeni
rank

Konu
3.089
rank

Konu
3.089

Bu yapay zeka milletin yalanlarını ortaya çıkarıyor bak. :haha:

Sevindiydim de kurtulmuş bari iyi hallettiyse diye de nerede nasıl kimdi hatırlayamadım belki inandırıcı gelmediğin den hatırlamıyorum inansaydım unutmazdım

( o yüzden yapay zekaya karşılar )
0 beğeni
5 mesajSayfa 1 / 1