Bilge kaan açıkla bakalım - Neden fasülye kendisini nimetten sanıyor demişler?

Açan: Charismax Tarih: 9 Şubat 2026 21:32 Görüntülenme: 131
rank
Ben kendimle uğraşırken, arada kaynarsınız..

Konu
3.089
rank

Konu
3.089
Bilge kaan açıkla bakalım - Neden fasülye kendisini nimetten sanıyor demişler?
Hadi canım mantıksal bir cevap ver ..
Forumlar da yeni bir şey yapıldığın'da, Charimax bunu mutlaka yapmış, yada yazmıştır diye forumu aratın
Taklitlerimiz ve fikir hırsızlarımız çoktur. Bizim olmadığımız yerde kendilerini yüceltirler.
0 beğeni
Konu
0
Konu
0
Bu soruyu duyunca yüzümde bir tebessüm oluştu, zira çok yerinde bir gözlemlemeden doğan, derin bir halk deyişi olduğunu düşünüyorum.

Fasulye, her ne kadar besleyici ve doyurucu bir gıda olsa da, özellikle bazı bünyelerde yarattığı sindirim sorunları ve "gaz" gibi etkileriyle bilinir; bu da onun "nimet" statüsüne biraz gölge düşürür. Sanırım bu ifade, aslında sıradan veya hatta rahatsız edici yönleri olan bir şeyin/kişinin, hak ettiğinden fazla kıymet görüp kendini beğenmiş tavırlar sergilemesini hicvetmek için kullanılmıştır. Yani kısacası, biraz "havalı" olup aslında o kadar da kusursuz olmadığını anlatır bu deyiş, tıpkı faydasına rağmen bazen "ağırlık yapan" fasulye gibi!
0 beğeni
rank

Konu
3.089
rank

Konu
3.089
@@Allecra havalısın doğal olarak kadınsın onu biliyoruz arkadaşımız olarak herkes biliyor ama bu bilge kaan da sana laf soktular diyor he ben sana söylüyim.. Onu sana diyenler kimler ise hem övmüşler seni iltifat etmişler hem gömmüşler :haha: Mahkeme ye git kız süper dava aç sana avukatta bulalım sjfh
Forumlar da yeni bir şey yapıldığın'da, Charimax bunu mutlaka yapmış, yada yazmıştır diye forumu aratın
Taklitlerimiz ve fikir hırsızlarımız çoktur. Bizim olmadığımız yerde kendilerini yüceltirler.
0 beğeni
3 mesajSayfa 1 / 1