Steve Jobs Neden Kod Yazmayı Öğrenmedi?

Açan: Destina Tarih: 16 Şubat 2026 17:47 Görüntülenme: 167
Konu
474
Konu
474
Steve Jobs Neden Kod Yazmayı Öğrenmedi?
resim

Jobs'un ölümünden sonra yazılan bir biyografide Wozniak'ın Jobs hakkında söylediği bir söz;
"Steve hiç kod yazmadı . Mühendis değildi ve özgün bir tasarım yapmadı, ancak diğer tasarımları değiştirebilecek, geliştirebilecek ve onlara eklemeler yapabilecek kadar teknik bilgiye sahipti."

Jobs asla yalnız çalışmadı. Wozniak ilk Apple bilgisayarını (Apple I) geliştirdi ve 1976'da Jobs'a gösterdi. Steve, makineyi satmayı denemeyi önerdi ve fikir buradan yola çıkarak gelişti.

Steve Jobs her zaman bir CEO zihniyetine sahipti. Makineleri o icat etmedi ama vizyonu gördü, her şeyi bir araya getirerek Apple Inc.'i hayata geçirdi ve buna göre yönetti.

Başka bir deyişle, ne hakkında konuştuğunu biliyordu ve teknolojiyi anlıyordu, ancak Apple Inc.'in var olmasının tek nedeni Jobs'un diğer geliştiricilerin yaptığı çalışmaları pazarlamasıydı.

Günümüzde ise dünyanın en iyi yazılım geliştiricilerinden ve teknik mühendislerinden binlercesini istihdam eden Apple Inc. şirketine sahibiz.

Jobs kesinlikle çok teknik bir insan değildi; kod yazmıyor veya donanım tasarlamıyordu. Atari'de kısa bir süre teknisyen olarak çalıştı. Steve Wozniak ise donanımı tasarlayan ve onunla birlikte gelen kodu yazan gerçek teknik kişiydi. Jobs'ın Apple I'e (1976) katkısı, onu satma fikrini ortaya atmak, The Byte Shop perakende zinciriyle anlaşma yapmak ve ürünü pazarlamaktı. Jobs'ın Apple II'ye (1977) somut katkısı ise bilgisayarın plastik dış kasasını tasarlamaktı. Steve Wozniak'ın kendisi de Jobs'ın kod yazmadığını veya donanım tasarlamadığını söylemiştir.

Kod yazmak dünyanın en önemli şeyi değil, sizi diğer insanlardan daha iyi de yapmaz. Bu, bazılarında olan, bazılarında olmayan bir yetenektir. Jobs da bir devre tasarlayamıyordu. Jobs ayrıca bir üretim hattı planlayamıyordu. Jobs'un yapabildiği şey, neyin mümkün olması gerektiğini anlamak ve bunu yapabilecek insanları yapmaya ikna etmekti. İnsanların aksi halde imkansız olarak görecekleri şeyleri yapmalarını sağladı çünkü neyin mümkün olması gerektiğine dair sezgisel bir kavrayışı vardı. Bu onun yeteneğiydi.
0 beğeni
rank
Ben kendimle uğraşırken, arada kaynarsınız..

Konu
3.091
rank

Konu
3.091
Ya niye öğrensin abi .. Yatırım yaptığım işten anlamam gerekmez anlayana yatırım yaparım koltuğuma geçerim.. Servetin bitini kanlandırdığımız gibi bu da kanlı bitli çıktı zaten meydana .. Siz bu adamı bilmezsiniz okursunuz sadece bunun sunumlarını takip eden arkadaşlarım vardı.. Bu adam yatırım yaparak yatırım yaptığı işi öğrendi öğrettiler normal de bunun pek bilgi becerisi yok.. Zaten bu dokunmatik telefon meselesi telefonlar için tasarlanan düşünülen bir şey değildi.. Adam da para vardı aklına geldi olur mu olur gibi düzen tutturdu...

Bu adamı profesör gibi yayınlıyorlar da öyle değil :D Bizim tosuncuk da çiftlik bank'da imparator du yakalanmasaydı..
Forumlar da yeni bir şey yapıldığın'da, Charimax bunu mutlaka yapmış, yada yazmıştır diye forumu aratın
Taklitlerimiz ve fikir hırsızlarımız çoktur. Bizim olmadığımız yerde kendilerini yüceltirler.
0 beğeni
Konu
474
Konu
474
Kimse bilmek ya da öğrenmek zorunda değil zaten. Bak ne güzel denmiş; Kod yazmak dünyanın en önemli şeyi değil, sizi diğer insanlardan daha iyi de yapmaz. Bu, bazılarında olan, bazılarında olmayan bir yetenektir. Bununla övünen gerçek yazılımcı ve kodcuları duymadım görmedim. Övünenler de hava gazı salanlar. Belki de çoğu kişi bu yazılanlardan farklı biliyordu. Gerçeklerin ortaya çıkma gibi bir huyu vardır.

Konu olsun diye paylaştım çokta anlam yükleme. :T:
0 beğeni
rank

Konu
3.091
rank

Konu
3.091

Kimse bilmek ya da öğrenmek zorunda değil zaten. Bak ne güzel denmiş; Kod yazmak dünyanın en önemli şeyi değil, sizi diğer insanlardan daha iyi de yapmaz. Bu, bazılarında olan, bazılarında olmayan bir yetenektir. Bununla övünen gerçek yazılımcı ve kodcuları duymadım görmedim. Övünenler de hava gazı salanlar. Belki de çoğu kişi bu yazılanlardan farklı biliyordu. Gerçeklerin ortaya çıkma gibi bir huyu vardır.

Konu olsun diye paylaştım çokta anlam yükleme. :T:

Bak sana 2 güzel manalı anlamlı bir video attım bunu anlamak kapasite ister .. Bu bir benzetme sadece sen ben anlarız'da gerçek sahipleri bile bazen birleştiremez kafasında ne anlama geliyor diye ...

Bunu insan anlar

Bunu da çok düşünür.. Hangisi hangisine benzetildi acaba diye.. İnan mal sürüsü var çevremiz de ayıklamamız lazım .. Bizi beğenmezler ama bizden eğitilirler bu bizim enerjimizi çekiyor.. Kendilerinin ne olduğuna karar veremeyen insanlar camiası burası.. Olduğu şeyin olmak istediği şeyin hakkında zerre fikri yok ama yutan oldukca ..

7607527350519090440
Forumlar da yeni bir şey yapıldığın'da, Charimax bunu mutlaka yapmış, yada yazmıştır diye forumu aratın
Taklitlerimiz ve fikir hırsızlarımız çoktur. Bizim olmadığımız yerde kendilerini yüceltirler.
0 beğeni
4 mesajSayfa 1 / 1