Ambliyopi (Göz tembelliği)

Açan: İlkiz Tarih: 10 Mayıs 2026 18:01 Görüntülenme: 137
Konu
2.545
Konu
2.545
Ambliyopi (Göz tembelliği)
Ambliyopi (tembel göz olarak da adlandırılır), genellikle tek gözde, daha nadir olarak ise her iki gözde de görülen bir görme bozukluğu türüdür. Beyin ve gözün birlikte çalışma biçiminde bir bozulma olduğunda ve beyin bir gözden gelen görüntüyü tanıyamadığında gelişir. Zamanla, beyin diğer, daha güçlü göze giderek daha fazla bağımlı hale gelirken, zayıf gözdeki görme yeteneği kötüleşir. "Tembel göz" denmesinin sebebi, daha güçlü olan gözün daha iyi çalışmasıdır. Ancak ambliyopisi olan kişiler tembel değildir ve gözlerinin çalışma şeklini kontrol edemezler.
0 beğeni
rank
Ben kendimle uğraşırken, arada kaynarsınız..

Konu
3.229
rank
Ben kendimle uğraşırken, arada kaynarsınız..

Konu
3.229
Bende göz kuruluğu var memleketten dolayı.. Valla gidecem aslında geri de .. Kaynana kayın baba el ayak muhabbetine kıramıyorum.. Benim ana baba iyi muhtemelen, domuz gibi peder görüyorum onu ara sıra ana desen cin gibi aq .. Ulan birde şirketi 3. bölge şehir diye açtırdım kıpırdayamam temelli olarak bunlar beni bağladı e evde alıyoz.. Geçen sene mersine gittiğim de gözüm anlık cin gibi pasparlak olduydu meğer olay nemli hava imiş.. İstanbul da nemli ya göz problemim yoktu buranın havası kuru boklu ankara ile aynı anasını satayım zaten çorum ve ankara sevmiyorum aga birde benim memleketim... Göz damlası kullansam imkanı yok huylu adamım.. Konuda göz meselesini görünce fıttırdım yine bak.. Bu kuru havalar beni hasta ediyor yahu yemin ederim bir kışını seviyorum kışın nem soğuktan oluyor yine dağ dibinde... Ama aklıma şuda geliyor biz istanbul da böyle yerleri arardık gitmek için geldik şimdi de diyoz ki sokuyim böyle yerlere geçen sene istanbula evi satmaya gittiğim de bana sordular özledin mi diye.. Yoo aha gördüm gidiyom demiştim aslında ben istanbulu özlemiyorum bence istanbul da bulunduğum o konumu özlüyorum istanbul da görmediğim yer kalmamış yemediğim bok kalmamış gram hasta olmamışım farklı şehirde hasta oluyom abi ben.. Bakmayın anasını satayım zayıfım diye yırtıyom bi kilo falan alsam nallarır dikerim ben.. Konu nerden nereye geldi dwafgasdfg
Forumlar da yeni bir şey yapıldığın'da, Charimax bunu mutlaka yapmış, yada yazmıştır diye forumu aratın
Taklitlerimiz ve fikir hırsızlarımız çoktur. Bizim olmadığımız yerde kendilerini yüceltirler.
0 beğeni
2 mesajSayfa 1 / 1