Dün daha doğrusu sabah suları 05:13 sularında saldırı yemişiz ... Saldırı sonucunu analiz ettirdim hata log olarak bu bize farklı yansıması için bunu ben ayarlamıştım.. Hosting güçlü bir hosting değil diğer forum alt yapıları için uygun değil ama artan forum her hosting ile çalışma kapasitesin de olduğu için bu saldırı safi rüzgar olarak geçmiş.. Artan forum alt yapımız sistemimiz tabii ki forumtagram bizim sitemiz ama burada şu fark var burası lisanslı bir site den aktarılmıştır.. Sıfır install kurulum değil ve hataları ile ilk denemeleri ile taşıma işlemi gerçekleşmişti ona rağmen yaptığım koruma gerçekten işe yaramış..

Bu koruma engelleyici bir koruma olsa bile saldırı meselesine çözüm değildir sonuç olarak saldırılar sunuculara hostinglere etki eden bir şeydir lakin başlangıç savuşturması dediğim sitenin kendi koruması, yaptığım bu önlem çok bir rahatlatmış hosting'i sitemiz tahmini söylüyorum %60 oranında engelleye bilmiş ve bu hata log bana yansıdığın da hemen onun da tedbirini aldım...

Açık konuşmak gerekirse ufak tefek hatalar dışında büyük sıkıntı ve hatalar bekliyordum artık sıfır hata ile taşıma ve kurulum bitmiştir..

İD çakışmaları giderilmiştir bazı xenforo ya ait konular yeni konularla id numarası olarak çakışıyordu onlarıda hallettik onlar basit işlemlerdi şimdi tamamız..

Geriye kalan uğraş görsel ve tema başka bir şey yok.. Zaman geçtikce de daha oturacaktır bu sistem..