Şimdi biz xenforo dan geçiş yaptık artan forum diye bir site yaptık, artan forum kusursuz bir kurulumlu forum alt yapısıdır sıkıntı sıfırdır onda.. Ama bizim burası xennforo taşınması olan yerdir yani burada mesele göç sistemi ile alakalı ben vbulletin 3 veya üst sürümler smf, mybb, ips, xenforo gibi diğer türev yerlerin geçiş yapmak isteme durumunda sıfır hatalı bir işlem yapması için bu forum üzerinde çalışmalar yapıyorum.. Yani yaptığımız işlemler aslında göç sistemine odaklı bir işlemdir.. Mesele tema değil misal ben temalar'dan şuan css kavramını kaldırıp pdo, php tabana oturtuyorum yani bunun teknik dallama ağızı ile açıklamasını yapmayacağım ama site default tema kurulum olarak gelsin diye geçiş güçlendirmesi yapıyorum..
İnanın bana klasik forum kullanım alışkanlığımız olmasa çok farklı uzay gemisi hissi veren bir site inşaa ederdim ama hayır biz burada kendi ihtiyaçlarımıza göre işlem yapıyoruz.. Bunu yaparken arkadaşlara dağıtım indirmesini verdiğim de vay be adam yapmış kusur yok tek tıkla sitemi geçirdim desin bir dua etsin diye uğraşıyorum.. Yani sorun problem yok sorunu problemi ben çıkarıyorum bunun nedeni'de ben bu siteyi bir arkadaşıma yada yabancıya verdiğimde developer ihtiyacı olmasın kimsenin nazını çekmesin diye .. Bayan kadın erkek adam her ne cinsiyet olursa olsun yaş farketmez bir işlem bir istek olduğu zaman yapay zeka modülüne dosyalarını tanımlayıp istediğini alsın diye uğraşıyorum ki bu yapıldı zaten bunu geliştiriyorum insan emeğini düşürüp modern bir takılma izlenimi keyfi yaşasın diye.. @Supervisor kardeşim abim alınmasın ama vbulletin çöplüğünde kalıp şunu yaptım bunu yaptım gibi şeyler boş işler bana göre boş çünkü ben zevkimi keyfimi aldım, sanırım @Supervisor de keyfi uğraşıyor öyle diyordu o da zaman öldürmecesine aynı şekilde smf ve mybb phpbb diğerleri de bunlar boş angarya işler arkadaşlar .. Bir forum üyesi site güzelliğine işlevine değil ortamına bakar bizim ortamımız karı koca ortamı görünen tip 1 şeklinde burası, ama bir yapımcı yapıcı insan teknik olarak bakar alt yapı sağlam ise forumun sitenin görünümü önemli değildir ben binlerce üyesi olup sitenin bok gibi olduğu yerler biliyorum mesele site ve alt yapı değil vbulletin 3 laf sokmasıda yapmıyorum ama sınırlı kaynaklarla ordan alıp buraya burdan alıp şuraya o şunu yapmış bende bunu yaparım sistemini sunar o yeni sistemler'de olmayanı alır buraya koyar eski sistemler de buradan görür uygulamaya çalışır özellikle mybb ve smf bunlar köklü sisteler ama hataları 12 yıldır aynı olan sıkıntıları varken artan forum alt yapısı ile karşılaştırılamaz ha onlar insan el emeği bizimkisi yapayzeka destekli ama inanın bana yapayzeka sana site yapmıyor al kanka yaptım demiyor daha çok manyak oluyorsun.. Yani ıvır zıvır zırvaladım biraz demek istediğim problemi çıkaran benim yapmak istediklerimi yaptım sadece klasik forum mantığını biraz farklılaştırmak istiyorum bu'da benim uğraşım diyelim.. Yani site çok level atlar daha ..