İdeal güneş koruyucu nasıl seçilir?

Açan: İlkiz Tarih: 25 Haziran 2026 21:59 Görüntülenme: 57
Konu
2.492
Konu
2.492
İdeal güneş koruyucu nasıl seçilir?
Her cilt benzersizdir, bu yüzden seçeceğiniz ürünün ihtiyaçlarınıza tam yanıt vermesi gerekir:

SPF (Koruma Faktörü):SPF 15 yüzde 93, SPF 30 yüzde 97, SPF 50 ise yaklaşık yüzde 98 oranında koruma sağlar. Şehir hayatı için 30 yeterli görünse de, yoğun güneş altında 50 ve üzeri tercih edilmelidir.

Güneş kremi sürerken buraları atlamayın: Unutulan o 3 bölge aslında en hızlı yaşlanan yerler!

Geniş Spektrum:Ürünün üzerinde mutlaka hem UVA hem de UVB koruması olduğunu belirten ibareleri arayın.

CİLT TİPİNE GÖRE TERCİH

Yağlı ciltler:Akne yapmayan, matlaştırıcı ve su bazlı formüller.

Kuru ciltler:Besleyici yağlar ve nemlendirici içeriklerle zenginleştirilmiş kremler.
Hassas ciltler:Mineral filtreli (çinko oksit/titanyum dioksit) ve parfümsüz seçenekler.

Güneş kremi sürerken buraları atlamayın: Unutulan o 3 bölge aslında en hızlı yaşlanan yerler!

YAYGIN YANILGILAR VE DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR

"Esmerim, kreme ihtiyacım yok":Yanlış! Koyu tenli bireyler yanmasalar bile UV hasarına ve lekelenmeye karşı risk altındadır.

"Sadece plajda sürerim":Yanlış! Ofise giderken veya markete çıkarken de cildiniz ışınlara maruz kalır.

Dudakları Atlamak:Dudak derisi çok incedir; mutlaka SPF içeren bir koruyucu nemlendirici kullanılmalıdır.

BÜTÜNSEL KORUMA İÇİN EK ÖNLEMLER

Sadece krem kullanmak %100 koruma sağlamaz. Güneşin dik geldiği 10:00 ile 16:00 saatleri arasında gölgeyi tercih etmek, geniş siperlikli şapkalar takmak ve UV filtreli güneş gözlükleri kullanmak savunmanızı güçlendirir.

Özetleyecek olursak güneş kremi kullanmayı bir güzellik rutini değil, bir sağlık yatırımı olarak görmelisiniz. Işıl ışıl ve sağlıklı bir cilt için bu alışkanlığı hayatınızın bir parçası haline getirin.
0 beğeni
rank
Ben kendimle uğraşırken, arada kaynarsınız..

Konu
3.089
rank

Konu
3.089
Hep bebe kremi alıyorlar normallerini kaldırsınlar bence
Forumlar da yeni bir şey yapıldığın'da, Charimax bunu mutlaka yapmış, yada yazmıştır diye forumu aratın
Taklitlerimiz ve fikir hırsızlarımız çoktur. Bizim olmadığımız yerde kendilerini yüceltirler.
0 beğeni
Konu
2.492
Konu
2.492
Kullanmak gerekiyor önemli
0 beğeni
rank

Konu
3.089
rank

Konu
3.089

Aman güneş altına çıkan biri değilim çıksam da kızarıp 1 hafta 2 hafta kendime gelemiyorum zaten güneş altında yanmak da enayilik abi

Forumlar da yeni bir şey yapıldığın'da, Charimax bunu mutlaka yapmış, yada yazmıştır diye forumu aratın
Taklitlerimiz ve fikir hırsızlarımız çoktur. Bizim olmadığımız yerde kendilerini yüceltirler.
0 beğeni
Konu
2.492
Konu
2.492
İllaki dışarda işin olur.Mevsim yaz ve güneş kremi kullanmalı.
0 beğeni
rank

Konu
3.089
rank

Konu
3.089
İllaki dışarda işin olur.Mevsim yaz ve güneş kremi kullanmalı.

Benim dışarıda işim olmaz kolay kolay istanbul olsa neyse aksaray da gölgelik pek yok beni eritir

0 beğeni
6 mesajSayfa 1 / 1