Yapay zeka konusunda ise site yaptırmak bir kaç fikir ayrılığına düşürüyor insanları - bilen de yapıyor bilmeyen de ve güvenlik konuşuluyor ama her şeye rağmen yapan yapıyor yapamayan hep konuşuyor ..
Bence ihtiyaçlara göre forum oluşturmak çok daha mantıklı gerçi şöyle bir dümen de dönüyor bu konuda biraz sert olacağım' yapay zeka'ya güvenip site yapmayı düşünenlerin kendilerini ben zaten biliyordum gibi pazarlaması'da tepkilere neden oluyor .. Bilmeyen de yapar bilen de o kadar gelişti ancak bunu uzun vadeli ayakta tutabilmek veyada tutamamak durumu var .. Bu'da son kullanıcının fikrine hedeflediği yoluna göre değişkenlik gösterir..
Yılımız 2026 yapay zekayı kullanmayan faydalanmayan gerizekalı' zaten.. Nedeni kod yazarken kullanılan kalıp kodları getiren uygulama ile yapay zekanın sana paketlemesi arasında hiç bir fark yoktur.. .Ben sıfır dan yazıyorum diyen bildiğin sahtekar yalancıdır' ki binlerce satır kod bir kaç gün'de yazılacak bir iş değildir.. Yapay zeka'ya tarif et sana yapsın sonra kontrol et! Kod yapısından anlamak ile oluşturulan iskeletin kart halini oluşturmak pratikte bir demo oluşturmak yeterli değil, illaki kod yapısını ona göre dizayn etmelisin - ettirmelisin.. Yapay zekayı asistan olarak kullanabiliyorsan güvenlik sorunun olmaz ama yapay zekayı baştan aşşağıya öncü olarak kullanıyorsan çalıştığın proje ne olursa olsun açık riski taşır .. Güvenlikci veya yapay zeka savunucusu değilim ama böyle bu tür gerçeklerde malesef mantıken var zaten ..
Benim sevindiğim taraf herkes bir şey yapıyor olması yeni yeni fikirlerin doğuyor olması' ben yenilikçi ama klasik görüntüyü korumayı seven bir insanım.. Bir kaç yerde duyuru olarak forum site yapacaklarını belirten kişilere gelen yorumları gördüm aklım tutuldu resmen' insanlar yapacağız diye duyuruyor yorumlar'da ise akıl veriliyor ben şöyle şunu yapıyorum bunu yapıyorum diyor' insanın hevesini kırıyorlar bir bok'ta yapan yok, bunlar hep vardı hepte var olacak ona rağmen yenilikçi gelişime açık insanların yolunun açık olmasını diliyorum..
Unutmayın bizede demişlerdi.. Açma sakın . .Açamazsın... Hatta chatgpt abone parasını ben vereyim istersen gibi laubalili cümleler kullanılmıştı.. chat gpt den yaptığımı yada diğerlerin den yaptığımın kanısına nerden varıldıysa .. Sonuç olarak ben kendi mekanım'dan yazıyorum onlar el' mekanın'dan havlıyorlar..
Arkadaşlar yaptığınız her yeni iş sizin için hayırlısı olsun.. Geri kafalı olmayın kullanın faydalanın kimselerede danışmayın doğru yoldasınız..