Performans uyarlaması site bakımı

Açan: Charismax Tarih: Dün 23:43 Görüntülenme: 49
rank
Ben kendimle uğraşırken, arada kaynarsınız..

Konu
3.230
rank

Konu
3.230
Performans uyarlaması site bakımı
Çok bir ayrıntı vermeyeceğim arkadaşlar... 1 hafta gibi bir süre belki uzar bu sitenin yapısında değişiklikler yapıyorum fikri hazırladım gerekli hazırlıkları yaptım uygulamaya geçiyorum..

Ben bu forumu yaparken hosting tarafından yani barınma tarafından dertli yapmıştım bir çok site alt yapısı kullandım parasına göre çeşit çeşit hostingler var biliyorsunuz aylık senelik v.s içimden hep derdim'ki ne gereği var forum sitesi bir tablo'ya tx doldurulmuş afiştir mantığım'da bunu düşünerek bu sitenin mimarisini öyle geliştirdim iyi'ki de öyle yapmışım.. Sorun yok en düşük kaynaklı hosting de xenforo geçişini sağlamıştım' şimdi bu yeterli değil hosting site hızını belirler ama yarın birgün taşıma yapacaksam ben yine hosting özellikleri değil hızı ile ilgilenmek isterim.. O yüzden siteyi otomatik performans ayarlı yapmaya karar verdim.. Sunucu yoğunluğuna göre site kendisi kendi performansını belirleyecek.. Bu siteyi kodlarken php' kodlatırken pdo kullandım ben' yeni nesili ai yapay zekaya eski nesili kendim random şekilde yapıp toplattırmıştım, şimdi de çekirdek değişim olarak otomatik olarak performans işleyici yapıyorum...

Sıfır kurulumda bile size satılan barınma sunucu hosting'i test edip kullanıcıya bildirip kurulumu öyle gerçekleştirecektir .. Mevcut bizim burada ise şişen bazı sunucu verilerini kendisi rahatlatacak kendisi karar verip ona göre bir performans sağlayacaktır.. Yani site kaynaklarına göre kısıtlamayı ve açmayı kendisi yapacaktır otomatik olarak..

Bunun entegre edilmesi anlıktır şimdi edilebilir edeceğim'de ama sonuçları 1 haftaya yayılacak çünkü ek eklemelerim olacak bazı hatalar alabilirsiniz bilginiz olsun ..
Forumlar da yeni bir şey yapıldığın'da, Charimax bunu mutlaka yapmış, yada yazmıştır diye forumu aratın
Taklitlerimiz ve fikir hırsızlarımız çoktur. Bizim olmadığımız yerde kendilerini yüceltirler.
0 beğeni
rank

Konu
3.230
rank

Konu
3.230
Uyguladım...

Şimdi mantık burada şu otomatik performans ayarlamasını işledim ama daha tam oturtmadım kısmi olarak yaptım...

Mesela örnek vereyim teknik dil harici kullanarak..

@Supervisor Bu işler den anlar mantığını çözer şimdi diyeceklerimin o size anlatsın ne dedi bu dediğinizde..

Şimdi hosting diyelim beş para etmez bir hosting veritabanı şişiyor kaynakları düşük siteye girdin hata basacak, site mesela ne hatası diyelim veritabanı hatası inode hatası basar gibi yada too many connections bağlantı hatası bu hatalar genel de tek bir hata dan kaynaklanmaz ben size kaynak tüketimi düşük kaynak şişme yoğunluk diyeyim site kullanılamaz hale gelir.. Burada site şunu yapacak.. Veri tabanı şişmesine neden olan çalışan kendi çekirdekciklerini durduracak mesela ne bu hatayı bastırır cache tutması yada hızlı işlem ziyaretçi yada kullanıcıların aynı anda birden fazla işlem yapması, site bir kullanıcı işlem yaparken eğer sunucu yani hosting şişiyor bir kaynak problemi yaşıyorsa mesela top10 durdurur güncellemeyi anlık olarak, kullanıcı işini yapsın site yarıda kalmasın işlemsizlik olmasın diye.. Düzelince top10 u açar bu sefer top10 çok hareketlidir kaynağı tüketiyordur çevrim içi üyelerin anlık görünümünü durdurur bir kaç dakika yani tek işlem olarak değil de genel bütünlük olarak arka alanda bunun kontrolünü sağlar her zaman.. Bu siteyi hızlandırır yeri gelir yavaşlatır ama işleminizi yarıda bırakmaz..

Hosting kaynakları ne kadar düşük olursa olsun yoğunluk olduğunda yada ne kadar yüksek olursa olsun yoğunluk olduğunda bazen tıkanabilir... Burada benim amacım kısıtlı hostingi aşmak değil mesela hosting de bir sınır verilmiştir o sınıra gelirsen site çalışmaz ama sınır verilmiştir bu cpu gibi yükselen düşen bir şey ise artan forum yani forumtagram bunu tespit edip kendisi gerekli kaynağı yormamak adına o işlemi anlık yada saniyelik keser veya başka orayı besleyen bir işlemi kesip sizin işlem yapmanızı sağlar...

Dediğim gibi yaptım 1 hafta boyunca buna benzer işlemler olacak hatalar görebilirsiniz hosting odaklı.. Hosting değiştirmeyeceğim şimdi bunları yapmanın tam zamanı ben tamam oldu dediğim de normal hosting'e de geçebiliriz..

Yalnız başka kullananlar kaynağı tüketiyor olan bize oluyor zaten mini kaynaklı adam pleski çökertiyor ona da yapacak bir şey yok idare edek geçircem bitsin şunlar da benim için fırsat şuan 👌
Forumlar da yeni bir şey yapıldığın'da, Charimax bunu mutlaka yapmış, yada yazmıştır diye forumu aratın
Taklitlerimiz ve fikir hırsızlarımız çoktur. Bizim olmadığımız yerde kendilerini yüceltirler.
2 mesajSayfa 1 / 1