Forumtagram Genel Forum Sitesine Hoş geldiniz!

Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)

Üye Ol!

Kahve Kokulu Çiçekler

Kendin Kahve Kokulu Çiçekler İçin Gerekli Malzemeler:

• Kurutulmuş kahve çekirdekleri
  • Yapay çiçekler veya kağıt çiçek malzemesi
  • Sıcak silikon tabancası ve silikon
  • Çiçek sapları için tel veya çöp şiş
  • Kahverengi akrilik boya (isteğe bağlı)
  • Kokunun kalıcılığı için birkaç damla kahve esansı (isteğe bağlı)

Adım 1​

Geniş bir kabın içine havlu kağıtları serelim. Bir bardağın içerisine 2 yemek kaşığı granül kahve ve sıcak suyu koyalım kahve eriyene kadar karıştıralım. Hazırladığımız karışımı peçelerin üzerine dökelim. Peçetelerin rengi değişene kadar bekleyelim sonra kuruması için düz bir zemine koyalım.

Adım 2​

Kuruyan peçeteler artık kahve kokuyor ve renkleri değişmiş olacak.

Adım 3​

Ben dolgun bir çiçek yapmak istediğim için 2 peçeteyi birleştirdim siz dilerseniz tek yapabilirsiniz. Peçeteyi düz bir şekilde serip bir parmak kalınlığında düz ters olacak şekilde katlıyoruz.
3734f36d-c5d9-4b56-b979-c69bc714ee14.jpg

Adım 4​

Katladığımız peçenin tam ortasından tel zımba ile birleştiriyoruz ( yoksa iple bağlayabilirsiniz)

Adım 5​

Peçetenin en uç kısımlarını kesiyoruz çiçek görüntüsü verebilmek için yapıyoruz bu işlemi.

Adım 6​

Kestiğimiz uç kısımda zımbaladığımız yere kadar peçetenin bütün katlarını açıyoruz.

Adım 7​

Elimizle katlanan yerleri düzeltiyoruz. Tam olarak görüntüsü fotoğraftaki gibi olmalı.

Adım 8​

Son aşamada çöp şiş yada pipeti çiçeğin alt kısmına yapıştırıyoruz.

Adım 9​

08a3e825-9ef4-4d5b-b753-e9fb87575f60.jpg

İşte kahve kokulu çiçeklerimiz! Kahve kokusu uzun süre kalacaktır.

Sizlerde evde bulunan bu malzemeleri toparlayarak bu kendin yap kahve kokulu çiçek projesine kolayca başlayabilirsiniz!

Geri
Üst Alt