Kediler Hakkında Bilinmeyenler
Kediler hakkında bilgilere, zekâ seviyelerine değinerek başlayalım. Kedilerin IQ (zekâ) seviyesi, köpeklere göre daha azdır. Kedilerin, zekâ seviyesinin köpeklerden düşük olmasına rağmen, karmaşık problemleri çözmede köpeklerden daha iyi olduğunu söyleyebiliriz.Kediler hakkında bilgilere ek olarak deniz suyunu içebildiklerini belirtmek isteriz. Sindirim sistemi deniz suyunu filtrelemeye uygundur.
Kedilerin beyin yapısı ile insanların beyin yapısı benzerlik gösterir. Kedilerin beyninde, tıpkı insanlar gibi karmaşık duyguları denetleyen korteks yapısı mevcuttur.
Kedilerin insanlara veya eşyalara sürtünmesinin sebebi, yer işaretlemesi yapmasından kaynaklıdır.
Kedilerin tükürüklerinde antibakteriyel etki vardır. Bu nedenle kediler yalanarak temizlenirler.
Kedilerin hafızaları çok iyidir. Depolama alanları çok gelişmiştir.
Kedilerin ter bezleri insanlardan farklı olarak, koltukaltında değildir. Kedi dostlarınızın ter bezleri patilerindedir.
Kediler hakkında bilgilere, insanlar üzerinde hipnoz etkisi yarattıklarını belirterek devam edelim. Kediler miyavlayarak sahiplerine, istediklerini yaptırabilirler.
Yavru kediler hakkında bilgilere, doğduklarında kalp atım hızları 180 ile 220 atım/dk arasında olduğunu belirterek başlayalım. Yetişkin kedilerde bu düzey, 110 ila 140 atım/dk arasındadır.
Kediler hakkındı bilgilere, dünyada en çok doğum yapan kedi, Dusty ile devam edelim. 420 yavru doğurarak, en çok doğuran kedi unvanını almıştır.
Dünyanın en yaşlı kedisi, 26 yaşındadır. Flossie isimli bu kedi, en yaşlı kedi unvanı ile Guinness rekorlar kitabına girmiştir.
Dünyanın en ağır kedisi ise 17,5 kg ağırlıkla Elvis’tir. Elvis yanlış beslenme ile obeziteye yakalanmıştır. Sizler de kedileriniz için uygun içerikte mamaları tercih ederek, yanlış beslenmeden kaynaklı olumsuz durumların önüne geçebilirsiniz.