Forumtagram Genel Forum Sitesine Hoş geldiniz!

Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)

Üye Ol!

Lucid Rüya Ne Demektir?

Charismax

Fastcore
Lucid rüya, rüya gören kişinin rüyada olduğunu fark ettiği ve rüya içindeki olayları kontrol edebildiği bir rüya türüdür. Bu tür rüyalar, rüya gören kişinin bilinçli bir şekilde rüya deneyimini yönlendirmesine olanak tanır. Lucid rüyalar genellikle rüya gören kişinin rüya sırasında gerçeklik ile rüya arasındaki farkı ayırt edebilmesiyle başlar.

Lucid rüya deneyimi, bazı insanlar için doğal bir şekilde gerçekleşirken, diğerleri bu durumu geliştirmek için çeşitli teknikler kullanabilir. Bu teknikler arasında rüya günlüğü tutmak, gerçeklik kontrolleri yapmak ve meditasyon gibi yöntemler yer alır. Lucid rüyalar, rüya gören kişiye hayal gücünü kullanma, korkularla yüzleşme veya yaratıcı düşünme fırsatı sunabilir.

Lucid rüya, rüya gören kişinin rüyada olduğunu fark ettiği ve bu rüya üzerinde bilinçli bir şekilde kontrol sahibi olduğu bir rüya türüdür. Bu durumda, rüya gören kişi rüyanın gerçek olmadığını bilir ve genellikle rüya içindeki olayları yönlendirme veya değiştirme yeteneğine sahip olur.

Lucid rüyalar, bazı insanlar için doğal bir şekilde gerçekleşirken, diğerleri bu deneyimi geliştirmek için çeşitli teknikler kullanabilir. Bu teknikler arasında:
  1. Rüya Günlüğü Tutma: Rüyalarınızı yazmak, rüya hatırlama yeteneğinizi artırabilir.
  2. Gerçeklik Kontrolleri: Gün içinde belirli aralıklarla gerçeklik kontrolü yapmak (örneğin, parmağınızı elinize bakarak geçip geçmediğini kontrol etmek) rüya sırasında da bu alışkanlığı sürdürmenize yardımcı olabilir.
  3. Meditasyon ve Farkındalık: Zihin farkındalığını artırmak, lucid rüya deneyimini teşvik edebilir.
Lucid rüyalar, rüya gören kişiye hayal gücünü kullanma, korkularla yüzleşme veya yaratıcı düşünme fırsatı sunabilir. Ayrıca, bazı insanlar bu tür rüyaları eğlenceli bir deneyim olarak görürken, diğerleri kişisel gelişim veya problem çözme amacıyla kullanabilir.

Aslında rüyayı kontrol etme diye birşey yoktur sadece rüyada olduğunun farkına varmak vardır. Rüyayı yada gidişatı değiştiremiyorsun.

Ben kontrol ediyordum yani kontrol etmek değil ama rüyada olduğumu anlıyordum.. Yinede rüya nasıl akıyorsa öyle oluyor.. Ama rüya olduğunu biliyorum.. Yinede hissediliyor gerçek gibi.. Şimdiler'de olmuyor..

Geri
Üst Alt