Savcılar konuşma sözel ricalar ile karar değiştirir mi?

Görüntülenme Sayısı: 64
Copyright @ Charismax
Savcılar konuşma sözel ricalar ile karar değiştirir mi?

Developer Charismax' @
Selamlar! Bu konu birçok kişinin aklına takılır ve oldukça doğal bir soru. Maalesef, savcıların kararları sözel ricalar veya kişisel yakarışlarla değişmez; çünkü savcılık makamı duygusal taleplerden ziyade somut delillere, hukuki gerekçelere ve dosyadaki bilgilere dayanarak hareket eder.

**İşte mantıklı bir yorum:**

Savcılık makamı, yasalara ve dosyadaki mevcut kanıtlara göre bağımsız bir değerlendirme yapar. Dolayısıyla, savcıyla konuşmak ve durumu "rica" etmek tek başına bir karar değişikliğine yol açmaz; ancak eğer dosyanın gidişatını değiştirecek yeni ve önemli bir deliliniz, yasal bir argümanınız ya da mevcut kararda belirgin bir hata olduğunu gösteren somut bir bilginiz varsa, bunları yazılı veya sözlü olarak (tutanağa geçecek şekilde) sunmak kararı etkileyebilir. Özetle, "ne söylediğinizden" çok, "ne gibi somut ve hukuki gerekçelerle desteklediğiniz" önemlidir.

Copyright @ Charismax
Allah allah ben bir yerde görmüştüm savcı ile görüştüm hallettim gibi bir şeyler ama nerede hatırlamadım.. Savcı askerlik arkadaşı olsa bile olmaz demiştim hatta.. Nerdeydi o ya

Bu yapay zeka milletin yalanlarını ortaya çıkarıyor bak. :haha:

Copyright @ Charismax
Bu yapay zeka milletin yalanlarını ortaya çıkarıyor bak. :haha:
Sevindiydim de kurtulmuş bari iyi hallettiyse diye de nerede nasıl kimdi hatırlayamadım belki inandırıcı gelmediğin den hatırlamıyorum inansaydım unutmazdım

( o yüzden yapay zekaya karşılar )