Forumtagram Genel Forum Sitesine Hoş geldiniz!

Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)

Üye Ol!

Vbulletin’in eskisi kadar popüler olmamasının birkaç nedeni

Eski Teknoloji ve Yenilik Eksikliği: Vbulletin, uzun süre güncellenmedi ve teknoloji olarak geri kaldı. Web gelişimi sürekli değişiyor ve Vbulletin bu yeniliklere ayak uydurmakta zorlandı. Xenforo ise modern bir altyapıya sahip, daha esnek ve hızlı güncellenebilen bir yazılım olarak öne çıktı. Xenforo'nun daha kullanıcı dostu ve gelişmiş özellikleri, onun daha çok tercih edilmesine sebep oldu.

Kullanıcı Deneyimi (UX): Xenforo, kullanıcı deneyimine büyük önem veren bir platform. Hızlı, estetik açıdan hoş ve kolay kullanılabilir. Vbulletin ise zaman içinde karmaşıklaştı ve kullanıcı dostu arayüzünü kaybetti. Forum yönetimi açısından da Xenforo, daha modern ve anlaşılır bir panel sunuyor.

Mobil Uyumluluk: Xenforo, mobil uyumluluk konusunda Vbulletin'e göre daha başarılı. Mobil cihazlardan forumlara erişim hızla arttı ve Xenforo'nun bu ihtiyaca daha iyi cevap verecek şekilde tasarlanmış olması, onun daha fazla tercih edilmesini sağladı.

Topluluk Desteği ve Geliştiriciler: Xenforo’nun arkasındaki topluluk oldukça güçlü ve sürekli gelişiyor. Vbulletin, eski popülerliğini kaybettikçe, onun etrafındaki geliştirici ve topluluk desteği de azaldı. Xenforo, yeni eklentiler, temalar ve geliştirmelerle sürekli kendini yenileyen bir platform.

Fiyatlandırma ve Lisanslama: Xenforo’nun fiyatlandırması, Vbulletin’e göre daha şeffaf ve ulaşılabilir. Vbulletin ise zaman içinde oldukça pahalı bir hale geldi ve lisanslama konusunda karmaşık hale geldi. Bu, kullanıcıları başka alternatiflere yönlendirdi.

Sonuç olarak, Xenforo'nun modern, hızlı, mobil uyumlu ve kullanıcı dostu yapısı, onu forum yazılımları arasında öne çıkaran etkenler oldu. Vbulletin ise teknolojik gelişmelere ayak uyduramamış ve eski popülerliğini kaybetmiş gibi görünüyor.​

XenForo'nun kurucusu Kier Darby bir zamanlar vBulletin geliştirici ekibinin başındaydı (lead developer) vBulletin 4 serisinin beta aşamasında forum blogunda paylaştığı gibi olabilseydi daha çok kullanıcı dostu bir arayüz bizi bekliyor olacaktı. Arkaplanda neler oldu bilinmez vBulletin 4 serisi Kier'in paylaştığı gibi çıkmadı. Zaten bir süre sonra da Kier Darby vBulletin ekibinden ayrılıp Xenforo sistemini geliştirmeye başladı. vBulletin aradan geçen zamanlarda birkaç kez el değiştirdi düzen tutturamadı, gelişen teknolojiye ayak uydurmakta geç kaldı. Kullanıcıların isteklerine kulak tıkadı. 5 ve 6 serisinde toparlamaya çalışsa da resmi forumlarında gördüğüm kadarıyla 3 serisiyle yakaladığı popülaritesi azalmış görünüyor. Ha bu arada XenForo'nun ilk çıktığı dönemlerde vBulletin tarafından XenForo'ya kaynak kodlarını izinsiz olarak kullandığı iddiasıyla İngilterede dava açıldı. Mahkeme vBulletin'i haksız buldu ve davayı kaybetti. Bunun üzerine Kier bir açıklama yaptı o zamanda lisansı olup da süresi geçmeyen bütün müşterilerine 1 yıllık ücretsiz lisans uzatması verdi. :D Bu arada vBulletin 3 ve 4 serisi kullanan forum sahiplerine naçizane önerimdir; vBulletin 3 ve 4 serisinin geçtiğimiz yıl desteği kesildi. Bu şu demek oluyor herhangi bir güvenlik açığı ya da bug durumunda düzeltme yayınlanmayacak. Bu da forumlarınız için olası bir güvenlik açığına neden olabilir. Bu nedenle ya 5 ya da 6 serisine yükseltin, ya da XenForo'ya geçin. İşin bir de sunucu boyutu var. vBulletin 3 ve 4 serisinin çalışması için gerekli olan PHP, MySQL gibi bileşenlerin de yavaş yavaş desteği kesiliyor. Yakında onlar da kullanımdan kalkar. XenForo çok güzel gelsene. :D

XenForo'da iyice şaşırdı durmadan yeni güncellemeleri geliyor bkunu çıkardılar. Yakında buda kullanılmaz olur. @Charismax IPS Forum ile de ilgileniyor yakında hep beraber ona geçeriz ilk adımı hep biz atıyoruz zaten. :D Dur şimdi bunuda yazdım bu zamana kadar çıkmayan IPS uzmanlarıda türer şimdi. sdlktjgfdlgkhjf

En iyisinin kurban bayramını ..

XenForo'da iyice şaşırdı durmadan yeni güncellemeleri geliyor bkunu çıkardılar. Yakında buda kullanılmaz olur. @Charismax IPS Forum ile de ilgileniyor yakında hep beraber ona geçeriz ilk adımı hep biz atıyoruz zaten. :D Dur şimdi bunuda yazdım bu zamana kadar çıkmayan IPS uzmanlarıda türer şimdi. sdlktjgfdlgkhjf
Daha zamanı var daha bozmadı :D IPS eskiden bi boka benzemiyordu şimdi nasıl bilmiyorum. :D

Lan siz ips nerden biliyonuz .. Yan sekmeden bi gözat yapıpta mı geldin... 4 senedir ips diyorum millet onu ip' atlama ipi anlıyor.. Bırakın bu işleri verin şu işleri devlet mevlet kuzgun foruma

Zamanında müzik indirmek için üye olduğum bir forumda kullanılıyordu oradan biliyorum. :D
Seni boğarım.. Karıştırma eskiyi ips panelleri vardı evrimleşti ismi. Doğru hatırlıyorsun ana zeki müren kekere partisinde ekim yapmadı

Ben karıştırmasam da bu forum eskiden beri var kskdmd IPB olmuş sana IPS :D
Bi isim açılım değişimi oldu panel ips vardı'da ben ips iken yakaladım bunları eski geçmişini pek bilmiyorum.. Xenforo ile kod yapısı aynı ips biraz daha gelişmiş hazır kalıp kullanıyor ... Yapay zeka ile mesela xenforo yönetemezsin developer işine giremezsin ama ips ile girersin .. Benim duyduğum xenforo ips esinlenmesi

Bi isim açılım değişimi oldu panel ips vardı'da ben ips iken yakaladım bunları eski geçmişini pek bilmiyorum.. Xenforo ile kod yapısı aynı ips biraz daha gelişmiş hazır kalıp kullanıyor ... Yapay zeka ile mesela xenforo yönetemezsin developer işine giremezsin ama ips ile girersin .. Benim duyduğum xenforo ips esinlenmesi
vBulletin 4 serisi ile xenforo kod yapısı birbirine çok benziyor görsel olarak ips örnek aldıysa bilemem :D

vBulletin 4 serisi ile xenforo kod yapısı birbirine çok benziyor görsel olarak ips örnek aldıysa bilemem :D
İps xenforonun ilham aldığı tasarımda.. Ama ips de çok fazla coder yazılımcı var yaşları olgun.. Vbulletin 4 zaten xenforoya yakın yada xenforo ona yakın .. Sonradan choreme yani google ile bazı anlaşmalar yapmış xenforo ondan sonra farkları ortaya çıkıyor.. Amaan sonuç olarak hepsi aynı gaita

Geri
Üst Alt