Pişi Tarifi
Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 küçük paket kuru maya
- 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
- 5 buçuk su bardağı un (Yarım su bardağı fazla veya yarım su bardağı eksik olabilir. 5 den sonra kontrollü ekleyin)
- Çeyrek demet maydanoz
- Çeyrek demet dereotu
- Kızartmak için sıvıyağı (1-1,5 su bardağı)
- Arası için kaşar peyniri

Pişi Nasıl Yapılır?
1. adım: Öncelikle maydanoz ve dereotu ince ince doğranır. Maya eritilen maya ise; ilik sut ve su içinde maya şekerle birlikte eritilir. Malzemeler sırayla eklenir.
2. adım: Unu azar azar eklenerek hamur yoğrulur. İyi yoğrulmalı hamur. En son maydanoz ve dereotu da eklenip tekrar yoğrulur. Otlar hamura eşit dağıldığında üzerini kapatıp 45 dk mayalandırılır.
3.adım: Hamur 2 ye bölünür. İkisi de merdane veya elle 1-2 cm kalınlığında açılır (açarken biraz un kullanıyoruz. Donut şeklini verdiğinizi biraz daha kalın açabilirsiniz.

4.adım: Bardak ağzı ile yuvarlak kesilir. Sonra ortası daha küçük (su şişesi kapağı da olabilir) bir kalıpla kesilerek donut sekli verilir.
5.adım: İkinci şekil için hamuru kase ile yuvarlaklar kesin. Yarısına bol kaşar koyun. Ve D seklinde kapatın.
6.adım: Elinizle kapattıktan sonra kase veya ruletle uç kısmını kesin ki iyice yapışmış olsun ve kızartırken açılmasın.
7.adım: Kesilen hamurlar yağlı kağıt üzerine veya unlanmış bir tepsi üzerine alınır. İşitilmiş yağda arkalı onlu kızartılır.
Afiyet olsun