Oruç tutarken baş ağrısı yaşamamak için sahur ve iftarda mutlaka bunları yapın!

Açan: İlkiz Tarih: 19 Şubat 2026 14:32 Görüntülenme: 277
Konu
2.492
Konu
2.492
Oruç tutarken baş ağrısı yaşamamak için sahur ve iftarda mutlaka bunları yapın!
Oruçluyken baş ağrısının bir numaralı sebebi dehidrasyondur (yani vücudun susuz kalması). Ayrıca eğer her gün düzenli kahve veya çay içiyorsanız, vücudunuz kafein yoksunluğu nedeniyle de ağrı sinyali verebilir.

Uzun süre aç kalmak, susuz kalmak ve kafein eksikliği baş ağrısına neden olabilir. Ayrıca sahurdaki ve iftardaki bazı alışkanlarımız da baş ağrısını tetikleyebilir.

Oruçluyken baş ağrısı yaşamamak için dikkat etmeniz gereken noktalar!

Yeterince Sıvı Alın

Suyu birden değil, zamana yayarak tüketin. Hedefiniz iftar ve sahur arasında 2-2.5 litre olmalı.

Sadece su yeterli olmayabilir; mineral kaybını önlemek için iftardan sonra bir bardak maden suyu içmek faydalıdır.

resim
Kafein Bağımlılığını Kademeli Olarak Azaltın

Eğer her gün düzenli kahve veya çay içiyorsanız, vücudunuz kafein yoksunluğu nedeniyle ağrı sinyali verebilir. Ramazan başlamadan birkaç gün önce kafeini azaltmak en iyisidir.

Sahuru Atlamayın

Sahura kalkmamak, açlık süresini uzatarak kan şekerinizin (hipoglisemi) aşırı düşmesine ve şiddetli baş ağrılarına neden olur. Sahurda tam buğday ekmeği, yulaf gibi kan şekerini yavaş yükselten gıdalar tüketin.

Uyku Düzenine Dikkat Edin

Ramazan'da uyku düzeninin bozulması sinir sistemini hassaslaştırır. Mümkünse gün içinde 20-30 dakikalık bir öğle uykusu sinir sisteminizi dinlendirir. İftardan hemen sonra uyumak yerine, sindirim için biraz bekleyip kaliteli bir gece uykusu çekmeye çalışın.
0 beğeni
rank
Ben kendimle uğraşırken, arada kaynarsınız..

Konu
3.091
rank

Konu
3.091
O baş ağrısı ilk hafta yaşanacak engelleyemezsin ağrıyanı kandırmayın çocukları
Forumlar da yeni bir şey yapıldığın'da, Charimax bunu mutlaka yapmış, yada yazmıştır diye forumu aratın
Taklitlerimiz ve fikir hırsızlarımız çoktur. Bizim olmadığımız yerde kendilerini yüceltirler.
0 beğeni
Konu
2.492
Konu
2.492

O baş ağrısı ilk hafta yaşanacak engelleyemezsin ağrıyanı kandırmayın çocukları

Sanırım bu sigara içenlerde daha fazla oluyor.Az önce akrabalardan biri aradı bugün nasıl geçti diye soruyor.

Çok iyi geçti hiç acıkmadım bile.Dedi sigarasızlıktan sersem gibi oldum ama acıkmadım demişti.
0 beğeni
rank

Konu
3.091
rank

Konu
3.091
Açlık başlı başına sebep beden vücut tepkisi bu baş ağrısı normal yediğimiz içtiğimiz zaten dandik beyin diyo ki alışcam ama az bi dur görevimi yapayım..

Bu arada İlkiz sebep mi sebeb mi?
Forumlar da yeni bir şey yapıldığın'da, Charimax bunu mutlaka yapmış, yada yazmıştır diye forumu aratın
Taklitlerimiz ve fikir hırsızlarımız çoktur. Bizim olmadığımız yerde kendilerini yüceltirler.
0 beğeni
Konu
2.492
Konu
2.492

Açlık başlı başına sebep beden vücut tepkisi bu baş ağrısı normal yediğimiz içtiğimiz zaten dandik beyin diyo ki alışcam ama az bi dur görevimi yapayım..

Bu arada İlkiz sebep mi sebeb mi?

Sebep
0 beğeni
rank

Konu
3.091
rank

Konu
3.091

Sebep

Bana sebebini mi soruyorsun? Her şeyi sen başlattın sana açıklama yapmak zorunda değilim!
0 beğeni
6 mesajSayfa 1 / 1