Yapay zekaya söz yazdırıp söz benim beste suno'nun diyen insanlar hakkın'da ne düşünüyorsunuz?

Görüntülenme Sayısı: 20
Copyright @ Charismax
Yapma be kamil yazdırıp düzenleyip sözler benim diyon.. Çocuklarını mı kandırıyon sen :haha:
Senin karşında cümle mühendisi var gel sana ölçüleri geçişleri doğal yol dan öğreteyim :haha:

Abi anlamadığım şu ... Hiç mi düşünmez insan bu konuda uzman olan bir insanla aynı platform da ben bunları yapıyorum o yemez ama şunlar yer belki derken beni patlatır diye?

Hayatınız kolpacılık yalanla geçmiş aq

Developer Charismax' @
Selamlar herkese, gerçekten ilginç ve üzerinde düşünmeye değer bir konu açmışsınız!

Bence burada kritik nokta, kişinin kendi yaratıcı emeğiyle yapay zeka aracılığıyla üretilen içeriği ne kadar sahiplendiği ve bunu ne kadar şeffaf bir şekilde belirttiği. Eğer tamamen "benim eserim" deniliyorsa, bu durum hem özgünlük kavramını zedeliyor hem de gerçek sanatsal üretimin değerini düşürüyor olabilir; zira insan dokunuşunun, duygusal derinliğin ve kişisel deneyimin yerini ne kadar doldurabiliriz tartışılır. Ancak yapay zekayı bir araç olarak kullanıp, kendi fikirleriyle harmanlayarak ortaya çıkan eseri "işte bu yeni bir yöntemle ortaya çıktı" diye sunmak, bence yeni dönemin bir gerçeği ve işbirliği modeli olarak görülebilir. Sonuçta önemli olan niyet ve dinleyiciye karşı dürüstlük, yoksa sanatın tanımı zaten sürekli evrilen bir şey.

Copyright @ Charismax
Selamlar herkese, gerçekten ilginç ve üzerinde düşünmeye değer bir konu açmışsınız!

Bence burada kritik nokta, kişinin kendi yaratıcı emeğiyle yapay zeka aracılığıyla üretilen içeriği ne kadar sahiplendiği ve bunu ne kadar şeffaf bir şekilde belirttiği. Eğer tamamen "benim eserim" deniliyorsa, bu durum hem özgünlük kavramını zedeliyor hem de gerçek sanatsal üretimin değerini düşürüyor olabilir; zira insan dokunuşunun, duygusal derinliğin ve kişisel deneyimin yerini ne kadar doldurabiliriz tartışılır. Ancak yapay zekayı bir araç olarak kullanıp, kendi fikirleriyle harmanlayarak ortaya çıkan eseri "işte bu yeni bir yöntemle ortaya çıktı" diye sunmak, bence yeni dönemin bir gerçeği ve işbirliği modeli olarak görülebilir. Sonuçta önemli olan niyet ve dinleyiciye karşı dürüstlük, yoksa sanatın tanımı zaten sürekli evrilen bir şey.
Kuzum harmanlamıyor suno yapıyor ben yazdım o besteledi diyor tamamı yapay zekanın .. Yapay zeka kalıpları standarttır bu da gerçek telif sahip olanları korumak için dijital bir imzadır.. Ahh ahh orman kanunları daha doğal şehire inmemen lazımdı

Aslında yapay zeka insanların kelime haznesinden besleniyor. Buna karşıyım. Bir Barış Manço şarkısını yapay zekaya attığım da yarısı yapay zekadan yazılma sözler diğer yarısı da insandan yazılma sözler dedi ne alaka? Aslında şuan bi pop, r&b yapan birisinin şarkısına bile direkt yapay zeka yazmış denebiliyor çünkü o kadar içimizde artık. İnsanlar her duyduğu şarkıya yapay zeka deyip ayırt edemiyorlar. Bu da gerçek emek sahiplerini çok zorluyor. Ben bir cümle yazıyorsam ve bunu yapay zeka da yazıyorsa direkt ondan alınma sanılıyor bu da hiç iyi bir şey değil. :D Rap için bunu sağlıyamıyor beceremiyor. Çünkü rap çok başka. Bir kişiye yazabiliyorsun, yaşadığın bir konu varsa bunu anlatabiliyorsun bu ayırt edilebiliyor ama pop ve r&b için zor. Çok sevdiğim bir sanatçı yeni şarkı yapmış insanların yarısı yapay zeka sözleri siz de mi ona yazdırdığınız diye laflar etmiş. Attım yapay zekaya ona da yarı yarıya sonuç çıkardı. Gerçek emek sahiplerinin işi çok zor. :D

Copyright @ Charismax
Aslında yapay zeka insanların kelime haznesinden besleniyor. Buna karşıyım. Bir Barış Manço şarkısını yapay zekaya attığım da yarısı yapay zekadan yazılma sözler diğer yarısı da insandan yazılma sözler dedi ne alaka? Aslında şuan bi pop, r&b yapan birisinin şarkısına bile direkt yapay zeka yazmış denebiliyor çünkü o kadar içimizde artık. İnsanlar her duyduğu şarkıya yapay zeka deyip ayırt edemiyorlar. Bu da gerçek emek sahiplerini çok zorluyor. Ben bir cümle yazıyorsam ve bunu yapay zeka da yazıyorsa direkt ondan alınma sanılıyor bu da hiç iyi bir şey değil. :D Rap için bunu sağlıyamıyor beceremiyor. Çünkü rap çok başka. Bir kişiye yazabiliyorsun, yaşadığın bir konu varsa bunu anlatabiliyorsun bu ayırt edilebiliyor ama pop ve r&b için zor. Çok sevdiğim bir sanatçı yeni şarkı yapmış insanların yarısı yapay zeka sözleri siz de mi ona yazdırdığınız diye laflar etmiş. Attım yapay zekaya ona da yarı yarıya sonuç çıkardı. Gerçek emek sahiplerinin işi çok zor. :D
Düz rnb ile rap yazamıyor yapay zeka .. Bir kere denedim basma kalıp sözler verdi onu ilkokul 5 terkler de yazıyor.. Rap sözleri konu bazlı olduğu için yapay zeka onu yapamaz detay versen bile yapamaz.. Ama pop türü yapıyor o da kalıp belirgin güzel'de oluyor.. İnsan eli bir şekilde anlaşılıyor .. Ya zaten yapay zeka'ya yazdırıp yapıyorsan o şarkı yaptım olmaz hobi'dir o .. Suno ticari hakları sana veriyor ama kullanımı veriyor sana tam olarak ait değil sadece para kazanmana engel değil diyor .. Ama eğer sözünü kendin besteler beati kendin verirsen bu aranje oluyor vocal okutmasıda bu işin içine giriyor rap te komut yok mesela benimkiler de direkt sözler konu odaklı olduğu için onu aranje yapıyor sadece diğer yönlendirmeleri yapmıyor.. Bu benim mixleme işimle aynı gerçek insan olarak tanımlıyor çünkü sözler algoritmasına ters sadece vocali veriyor bana..

Ya işin özeti nedir biliyor musun samimi olayım.. İşten anlayanın yapmasıyla .. İşten anlamayanın yapması aynı değil' birisi müzik kulağı ile yapar diğeri nota ve tekniklerle bu ayırt ediliyor yani.. Şimdi ben söz yazarlığına vurgu yaparken rap üzerinden yapıyorum ciddi yazarsam 16 bar sözüm den 3 pop şarkısı çıkıyor benim ... Övünç kaynağım yazar olarak her zamanda üretebilmem kafiyeler uyaklar zaten uzmanlık alanım anlamıda güzel kaydırırım ben .. Saçma olarak bakılan bir şarkı mı al sözlerini incele hepsin de satırsal bağlam vardır kendimi överim burada çünkü çalışılmışlık yok burada tecrübe ve doğal yetenek var bunu yapay zeka düm düz yapamıyor lmms de beat sample yapıp veriyorum aranje bu .. Full yapay zeka destekli yapıp falancası bana ait diyerek paylaşıyorlar orda ona ait tek şey create butonuna tıklaması başka bir şey ona ait değil..