Forumtagram Genel Forum Sitesine Hoş geldiniz!

Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)

Üye Ol!

Google Kendimi Şanslı Hissediyorum' Bu ne işe yarıyor?

Charismax

EsoEs
"Kendimi Şanslı Hissediyorum" düğmesi, Google Arama'nın eski bir özelliğidir. Temel amacı, arama sonuçları sayfasını atlayarak doğrudan ilk arama sonucuna gitmektir. Aslında bu düğme, kullanıcıyı Google'ın algoritmasının aranan terim için en alakalı olduğunu düşündüğü web sitesine götürmektedir.

İşlevleri:

• Hız: Kullanıcıları arama sonuçları arasında gezinme zahmetinden kurtararak zamandan tasarruf sağlar.
  • Doğrudan erişim: Aranan konuyla ilgili en popüler veya otoriter web sitesine hızlı bir şekilde erişim sağlar.
Kullanım Alanları:

• Genellikle belirli bir web sitesini veya markayı ararken kullanılır. Örneğin, "YouTube" aradığınızda ve "Kendimi Şanslı Hissediyorum" düğmesine tıkladığınızda doğrudan YouTube ana sayfasına yönlendirilirsiniz.
  • Genellikle kesin ve net aramalarda kullanılır.
Günümüzdeki Durumu:

• Google, bu düğmeyi arama sayfasından kaldırmıştır. Artık Google arama sayfasında bulunmamaktadır.
  • Google arama sonuçlarını doğrudan en iyi sonuca götürecek şekilde geliştirmiştir.
Kısaca bu düğmenin günümüzde pratik bir işlevi kalmamıştır.

Geri
Üst Alt